Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Neobična imena mjesta širom svijeta

Danas donosim nekoliko mjesta širom svijeta koja imaju vrlo čudna imena, a ja ću vam ih, u kratkim crtama, pokušati objasniti. Jeste li ikada bili u bilo kojem navedenom mjestu ovdje?

Fucking, Austrija



Ime koje znači "j***nje" na engleskom jeziku, je vrlo staro selo, u 6. stoljeću ga je izgradio Focko, a nekim gubljenjem i dodavanjem slova (igra riječi), je došlo do imena "Fucking". Selo inače ima oko 100 stanovnika, a imaju velikih problema s znakovima (tablama, na slici vam je jedna priložena), koje ljudi često kradu kao suveniri.


Gornje Cjepidlake, Hrvatska



Postoje inače i Donje Cjepidlake, no ove Cjepidlake su imale sliku. Gornje Cjepidlake su također vrlo malo selo, sa samo 60 stanovnika, a kako je to selo dobilo ime ili bilo što drugo o tom selu nije poznato.


Zzyzx, Kalifornija, SAD



Kako bi ovo selo (inače zajednica) imalo neku posebnost, 1944. je Curtis Howe Springer, evanđelist, dao ovoj zajednici ime Zzyzx, kako bi to bila zadnja riječ u engleskom jeziku. Danas je to selo napušteno, a napravljen je i film "Zzyzx Road", koji je s budžetom od 1,3 milijuna dolara uspio u kinima zaraditi 30 dolara! No, uzmimo u obzir da je to samo bio takav efekt tj. svi su htjeli da bude tako.


Pornic, Francuska



Pornic je općina u Francuskoj, koja ima 13,700 stanovnika, a opet, ne zna se kako je općina dobila ime.


Štakorovec, Hrvatska



Nalazi se kraj Zagreba, ovo selo ima 281 stanovnika. Također, ništa nije poznato o njemu.


Gaćelezi, Hrvatska



Ovo selo se sastoji od Gornjih i Donjih Gaćeleza, nalazi se u sastavu grada Vodica i ima 216 stanovnika.


Svinjarevci, Hrvatska



Svinjarevci su selo koje se nalazi pokraj Vukovara. Ima 575 stanovnika, i ono je bilo oštećeno zbog Domovinskog rata.



Čingilingi, Hrvatska



Ovo je više kao vikendaško naselje, samo 4 stalna stanovnika živi u njemu. Po ljeti, ono oživi, i na stotine turista iz Njemačke, Austrije i Švicarske najčešće provodi ljeto ovdje.




Post je objavljen 09.10.2014. u 23:20 sati.