Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PROPALI SMO U SVIM SEGMENTIMA I TOBOŽE SMO SAD NEZAVISNI



Znate li uopće što 8. listopada, točno slavimo?

Dva puta slavimo isti praznik u godini "Dana samostalnosti - nezavisnosti"

Dana 25. lipnja 1991., u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan državnosti, tj. neovisnosti - sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske, jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ, i svim njezinim republikama.

Očito je, da datum 08. listopada 1991., više paše ovoj drugoj grupaciji SDP-u, koja nije imala veze sa vodećom Tuđmanom politikom i HDZ-om. A to paše i Stjepanu Mesiću, Vrhovnom komandantu JNA i vrhovnom zapovjedniku general Štaba i Predsjedniku predsjedništva SFRJ-a.

LJUDI ZBUNJENI

U vrijeme Račanove vlade RH. Podsjetimo se, novi praznički kalendar usvojen je u Saboru u listopadu 2001. godine. Na temelju članka 59. Poslovnika Hrvatskoga sabora, Odbor za zakonodavstvo Hrvatskoga sabora na 89. sjednici održanoj 14. studenoga 2002. godine utvrdio je pročišćeni tekst Zakona o blagdanima. Hrvatska ima ukupno 12 blagdana, dakle jedan više nego Sjedinjene Države

U Republici Hrvatskoj imamo, kao državne blagdane, mnogo nacionalnih blagdana, čak četiri - više od drugih europskih država.

-------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–



Post je objavljen 08.10.2014. u 08:50 sati.