Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Predstavljanje igre igo na proslavi 10-godišnjice japanologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 04. 10. 2014.

U organizaciji kod Japanaca poseban se naglasak daje preciznom terminiranju i protokolu. Neka kašnjenja su skoro nezamisliva. Vrijeme za predavanje o igou treba početi u 17:00 i traje 25 minuta, a tada se trebamo preseliti u susjednu učionicu gdje je sve spremno za radionicu igranja i učenja igranja igoa. Izrazito precizni nismo uspjeli biti, ali smo se uglavnom, uz malo tolerancije, uklopili u planirane termine.
Što se tiče kvalitete izvedbe smo bili na nivou. Ima nešto plemenito u preciznom terminiranju. To je poštivanje tuđega vremena. Riječ i vrijeme su tako ljudska vrijednost. U našem slučaju, uz ponešto tolerancije smo se donekle uklopili.
U oba naša dijela u izvedbi su sudjelovali: Damir Medak, Filip Kramarić, Dražen Odobašić, Robert Medak, Kamelija Kauzlarić i moja malenkost Mladen Smud. Kamelija je ujedno i u organizaciji cijele manifestacije. Bila je tu i Valentina, volonterka koju nam je dodjelio organizator.


Na slici je detalj sa predavanja o igou na kojoj Mladen priča svoju priču o jednoj drevnoj igri koja je jedan od simbola japanske kulture i povijesti. U pozadini slike je Filip.

Mladenovu priču na predavanju popratila je projekcija materijala sa interneta uz tehničku podršku obitelji Medak. Sve se to uklopilo u zanimljivu cjelinu svjedočanstvom nekih koji su to pratili.
U drugoj učionici smo na nekoliko ploča, po grupama, pokazivali kako se igo igra. Podijelili smo i nešto promidžbenih listova sa važnijim kontakt podacima koje je pripremio Zvonko. On, nažalost, nije mogao biti ovdje, jer je otišao u Karlovac u Klub mladih raditi nešto slično.
Na završnu smo ceremoniju malo kasnili. Svi su nas čekali, a bilo ih je i od drugih prezentiranih tradicionalnih japanskih vještina.
Na završnoj ceremoniji su organizacijama sudionicama dodijeljene pisane zahvale, pa smo i mi, u imenu Hrvatske igo udruge, time počašćeni.
U neformalnim kontaktima smo uspostavili kontakte sa 'MAKOTO hrvatsko japanskim društvom' sa namjerom buduće obostrano korisne suradnje.

bl. Muradenu


Post je objavljen 05.10.2014. u 22:30 sati.