Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broco

Marketing

ORASI

Piše: muž ispod oraha, 27. Rujna 2014.

 photo orasi-2509142.jpg

I tako, kažu meni: - Nema ni oraha.

-Kako nema?!

-Pa lipo, luda godina. Nema grožđa, nema rajčice, nema ni oraha. Samo je paprici godilo.

- Nema grožđa al' ima oraha - tvrdoglavo ću.

-Ma gdje ima?

-Ima kod mene.

-Ako i ima onda su polutruli i nikakvi.

To me malo pokolebalo. Nisam ih kupio, nisam ih drobio pa ne znam, ali znam da Medo, Bubili i Simba marljivo prevrću lišće i krcaku orahe. I pritom raspoloženo vrte repićima. Pa valjda nisu truli. Nisu životinje blesave. Ako ne znaju što je, znaju što će.

-Jok, zdravi ko dren – opet ću ja tvrdoglavo

- I što ćeš s njima?

-Ništa, propast će kao i oni od prošle, pretprošle, i one godine iza pretprošle….

Jest da sam obećao Sabini. Onoj iz Gline, Bos. Broda, Zenice…Al' nema ona vremena. Mora spašavati Svijet, a bolan i okolicu kako Svijet ne bi, nedajbože, ostao sam na ovom svijetu. Svijet bez svijeta i nije neki Svijet. Obećao sam još nekima. Besplatno. Al one(e) bi stucane, očišćene, pokupljene, osušene…Ma mogu ja i to, pogotovo tucati, al neću. Nek' odmaraju od odmora. Eee gadno je to kad se umoriš od nerada. Nikome ne bih poželio da se odmara od odmora.

-Pa daj, mi ćemo pokupiti i podijeli. Jel' može?

-Može.

- I dođoše s dvije kante od Jupola. Uzeh i ja jednu onako iz razonode. Uz zajebanciju nakupiše oni te dvije kante onako izvrom. Nakupih i ja, onako iz zajebancije, trifrtalja svoje kante. I još ubacih desetak dlanova oraha u njihove kante.

-Ajmo dijelit-rekoše.

-Pa podijelili smo, Vas dvoje dvije kante, ja sam skoro jedna kanta, a ostalo je još oraha i bit će ih jer nisu svi ni popadali.

-Zajebavaš“

Ne, nosite to je vaše. Ovo je moje, a ima još jedna vreća od krumpira od prošle godine. Nisam ju ni otvorio. Ima još 2-3 vreće od one pretprošle godine. S tim ću na zimu vatru ložiti. Koji će mi klinac kad ionako kolače i baklave dobijem od tebe.

Ipak, sačuvat ću nešto oraha pa možda se Sabina, ona iz Gline Broda i Zenice, umori od spašavanja Svijeta pa dođe u Slavonski Brod po orahe. I kod mame i brata. Zbog baklava koje obećava i mota. Ili mama njena. Jebiga, nisam siguran.

(muž)



Post je objavljen 27.09.2014. u 12:40 sati.