Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Kratki posjet Braču

Nakon šest-sedam godina ponovo Brač. Jedan od otoka na kojem sam stvarno osjetila zagrljaj mora. Otok sa kojeg sam prvi put letjela avionom i doživjela istinski strah. Aerodrom je na najvišem vrhu Brača, na Vidovoj gori. Nakon što smo se ukrcali avion je polako klizio prema kraju piste, a ja sam bila sigurna da će se srušiti u brački kanal, no na kraju piste se okrenuo i zarulao tako da samo polijetanje uopće nisam osjetila i kada su sam kroz prozor vidjela svjetla Supetra znala sam da letimo. To je tak mali štiklec o mom iskustvu letenja, ali da se vratim na Brač. Treći najveći na jadranu, najveći u Dalmaciji, a sve ostalo kao uvijek na
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bra%C4%8D


Trajekt je krcat. Zanimljivo, preko 80% je mlađarija iz svijeta. Ruksaci, japanke i deseci različitih jezika i jedan svima zajednički; engleski. Mi se isto držimo engleskog jer od hrvatskog tek petnaestak riječi razumije. Sat vremena od Splita do Supetra. Nevjerojatno, a otok na dohvat ruke---reklo bi se. U Supetru gužva svi trebaju autobus za Bol. Ukrcavamo se i sat vremena vožnje na južnu stranu otoka. Bol:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bol_%28Splitsko-dalmatinska_%C5%BEupanija%29
sve što vas zanima, a nema puno jer je mlađe naselje, možete pročitati. Nakon tih godina kako nisam bila na Bolu želim malo prošetati:

pogled sa istoka prema gradu
prolazim ispred lože

iza nas ostaje crkvica sv. Nikole.

Na otoku su tek dva mjesta svjetski poznata. Turistima možda važniji Zlatni rat
Mene je svaki put privlačila pustinja Blaca
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pustinja_Blaca
pročitajte, taj dio povjesti je ne samo zanimljiv već i važan u istraživanju svemira.
Ovo sam ja tamo pofotkala kada sam prvi put posjetila Blaca:
Povratak u Bol i još malo kroz šetnicu prema Zlatnom ratu

A dok čekamo autobus za povratak

A onda malo dužim putem preko nekih ostalih mjesta na otoku

ponovo u Supetar na trajekt za Split

Fotić sam u žurbi zaboravila u apartmanu, tako da su fotografije stare i loše kvalitete, ali vas mogu potaknuti da posjetite Brač, a posebno pustinju Blaca.

Post je objavljen 06.09.2014. u 08:53 sati.