Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/briggs

Marketing

GOSPA

Znam tek, bio sam jako mlad, umišljen... Mislio sam da znam sve, jer drugi su stariji i zaostaliji. Tu su i mediji koji su veličali nastranosti ovoga svijeta i društva, a bili su produžene ruke i prsti moćnika, političara i kojekakvih skupina koje su se nazivale elitama naše stvarnosti. U takvom okruženju i ispiranju mozga žele te uvjeriti da trebaš biti avangardan, da moraš i trebaš prezirati nekakve zaostale primitivne tradicionalne i vjerske "gluposti"...
I moram priznati da sam nasjeo, jer bio sam mlad i zelen. Znao sam dobro što su i kakvi su ljudi, odnosno svijet, ali nisam pojma imao koliko ne znam, jer ono čemu te žele naučiti ne znači da je istina, kao što sam učen i kao što sam pomalo upijao da je religija zapravo nekakav opijum za naivne mase.
Tako, trebao sam dokazati sam sebi kako nisam nekakva zatucana ovca, pa sam učinio nešto čime sam htio Gospu "spustiti malo na zemlju", odnosno ne dati joj status nečeg svetog. To nešto nije trebalo biti javno, da bi drugi mogli znati ili vidjeti. To nešto bilo je potrebno samo meni.
A onda se dogodilo nešto neobično što je poništilo to moje djelo. Našao sam se u čudu i shvatio da sam se zaletio kao muha bez glave. Spozno sam da ipak ima "nešto", kao što mi nije jasno ni do dana današnjeg zašto me "to nešto" nije pustilo da uživam u stvarnim materijalnim i moralnim zabludama ovoga svijeta, da se udaljim od vjere.
Ljudi sve više gube duhovnost. Postali su sve bezobzirniji i bezobrazniji, jer ih na to potiču razne udruge koje se bore za nečija prava. Tako npr., pregazit će nemilosrdno druge da bi se dokopali svojih razmišljanja, pobuda i interesa. Polagano postaju doista tek nekakve žive prilike koje se bore za vlast i prevlast.
Može li takav svijet biti upozoren da je počeo skretati, kao što sam i sam dobio po prstima...
Bože, budi zaštitnikom ovoga svijeta i ljudi, da konačno shvate da vjera nije radi Tebe nego radi njih samih....



Post je objavljen 15.08.2014. u 21:32 sati.