Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Treća torta

Kao što obećah u prethodnom postu ispunjavam obećanje. Dvadeset trećeg srpnja AD 2014. proslavili smo rođendan naše srednje unučice Vite. I njezine godišnjakinje, masline „Oli-Vite“ koju smo posadili 2005., godine kad je Vita ugledala ovaj svijet suza. Mora se priznati da Oli-Vita raste znatno brže od unučice, a ako je netko ne posiječe ili ne proguta divlja loza o kojoj već pisah, sigurno će je i nadživjeti. I jednoj i drugoj slavljenici to je posljednji jednoznamenkasti rođendan. Hoće li koja od njih doživjeti troznamenkasti i koliki će on biti nitko ne zna. Možebitno samo onaj koji nam određuje pute, za koga se kaže: čudni su puti Gospodnji.

Ekipa na proslavi bila je ista kao i na rođendanu četrnaest dana prije. Pridodan je samo Fred, Indijac oženjen našom zemljakinjom, na privremenom radu kao kuhar u jednom hotelu u Zadru. No o njima i njihovoj preslatkoj djeci možebitno jednom drugom zgodom.

Ovog puta glavni kuhar nije bio pater-falilias već mater-familias pripremivši lazanje 'za prste oblizat'. Torta je, tradicionalno, bila djelo bakinih ruku, a ukrašavanje, koje je uvijek do sada radio djed, preuzela je najstarija unuka. Sve je bilo lijepo i veselo, kako to već biva na dječjim rođendanskim proslavama. Deda je, uz bratića, jedini 'gasio' žeđ nakon pikantnih lazanja gemištima pa su zajedno 'odradili', kako se to gore kod nas kaže, litru i vodu. Obzirom na zaista 'mizernu količinu' popijenih gemištof, gdje je veći dio pripao dedi, posljedica u obliku 'povreda na radu' nije bilo i sve je završilo sretno i veselo. Što smo poželjeli i unučici. Da joj život prođe što sretnije i veselije.


Djelo ruku bake i unuke


Vita je svih devet svijeća ugasila u jednom dahu, to je dobro, kaže se.


Pod budnim okom pater-familiasa (u pozadini) počela je 'rezidba' i podjela torte. S lijeve strane slavljeniceZa navečer je ostao malecni komadić kojeg je pojela mlada kreatorica. Zasluženo!


I na kraju eto ponovljene slike i druge slavljenice, ali bez 'zagrljaja' divlje loze. Za razliku od prošle godine, ove godine neće biti niti jednog ploda na njoj.

Tri dana kasnije su naši 'furešti' spakirali kofere, sjeli u svoj automobil i uputili se na sjever. I sad više nisam 'blažen među ženama', nego osamljen s babom u krevetu! Kako se pak ona osjeća, pitajte nju. sretan


Post je objavljen 27.07.2014. u 17:52 sati.