Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Zanimljive stvari na Google Earthu- dio 2.

Danas donosim zanimljivosti koje možete naći na Google Earthu. Prvi dio možete naći u postovima koji se nisu našli u javnosti tj. nisam znao da treba komentirati kako bi se post vidio na "fresh" listi. Tako da, danas je dio 2. Pošto nemam više ideja što bi više stavio na svoj blog, molio bi vas da stavite svoje želje u komentare.

(za t.f, moju vjernu komentatoricu- ispostavilo se da sretne ljude treba malo duže tražiti)

Pa, krećemo.

Groblje aviona u Tucsonu, SAD

(koordinate: 32 08’59.963 N, 110 50’09.033W)- stavite ih u tražilicu i odvest će vas tamo



Poznato kao i dvorište "avionskih kostura", ovakvo groblje aviona je uvjerljivo najveće u svijetu. Avioni se ovdje "pokapaju" od 1946. a neki od njih (zapravo, većina) ide u staro željezo. U tom groblju nalazi se preko 4400 aviona i ostalih živina koje lete.

Par slika, tek toliko da razbijemo samo zračni pogled...









"Dah Pustinje"

(koordinate: 27° 222 523 N, 33° 382 03 E)



Ova skulptura je pobudila mnoga zanimanja ufologa, te su već počele pretpostavke kako je to djelo izvanzemaljaca. No, nije to ostalo dugo. Ovo je djelo troje umjetnika: kipara Danaa Stratoua, Alexandre Stratou, i arhitekta Stelle Constantinides. Radili su ovo od 1995. do ožujka 1997. Ovo djelo se prostire na čak 100,000 četvornih metara. Za 200 do 300 godina, ovo djelo će nestati.


Zračna baza Volkel

(koordinate 51° 392 263 N, 5° 412 273 E)



Kada počnete tražiti ovu nizozemsku zračnu bazu, vidjet ćete da je sve prekriveno. Vjerojatno zbog privatnosti, s obzirom da se tamo čuvaju dosta opasna oružja, mnoge bombe, još iz 2. svjetskog rata. No, što Volkel ne želi da mi to ne vidimo? Vjerojatno nećemo saznati. Barem u skorije vrijeme. No, nije to jedino područje pikselizirano. U Nizozemskoj ima čak 18 njih.

Ipak, nije nemoguće naći sliku koja nije pikselizirana.







Firefoxov logo u polju



2006. u američkom Oregonu, grupa studenata je napravila logo Mozille Firefox, kako bi proslavila 50 miljuna korisnika koji korist e Firefox. Ovo je također kratki video, koji govori u uspješnom rađenju toga projekta.

https://www.youtube.com/watch?v=l_KXhf1BI-k



Znak Batmana

(koordinate: 26.357896, 127.783809)



Ovo je znak u japanskom gradu Okinawi. Točnije, u jednom vojnom aerodromu koji je upravljan od američke vojske. A jedna eskadrila, koja je ovdje, 44. eskadrila boraca, njihov znak je šišmiš.




Crkva u obliku...



U američkom gradu Dixonu, postoji jedna kršćanska crkva koja je u obliku... pa, vidite već čega. Nakon što je Google Earth pokazao ovu zgradu, nastale su mnoge kontroverzije, a oglasio se i arhitekt Scott Shepherd, koji je ispočetka rekao da je crkva trebala biti u obliku lista, a kasnije, da uopće nisu planirali kako će izgledati s zračnog pogleda. Trenutno nemaju planova maskirati neugodan oblik crkve.

Ovako ona izgleda s pogleda prema dolje.



Evo, to je bilo sve. Hvala na čitanju mojeg, jubilarnog 50. posta!

Post je objavljen 03.07.2014. u 09:50 sati.