Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

Svjetski dan glazbe

Fete de la Musique

21. lipnja, na dan ljetnog solsticija, diljem svijeta, uključujući i našu zemlju, održava se cjelodnevna manifestacija slavljenja glazbe svih stilova: jazz, rock, klasična glazba, DJ-evi... Izvođači su i profesionalci i amateri, a cilj manifestacije je popularizacija glazbene kulture kroz koncerte na najobičnijim ili najneobičnijim mjestima kao što su kolodvori, parkovi, dvorišta, trgovi, ulice, ili muzeji i dvorane. Dan je to kada Svijet besplatno uživa u glazbi, pleše, pjeva i zabavlja se.

Ideja da se prvi dan ljeta obilježi manifestacijom slogana Stvarajmo glazbu potekla je još 1976. od američkog glazbenika Joela Cohena zaposlenog tad na nekom od francuskih radija, i od strane Francuza je prihvaćena već 1981. godine.
1997. donesena je u Budimpešti Europska povelja o prazniku glazbe koju su potpisale Francuska, Češka, Španjolska, Italija, Grčka i Turska, a vremenom se obilježavanju World Music Day-a priključuje sve veći broj zemalja.

Na početku meni najdražeg godišnjeg doba, zgodna je prilika da ovaj Veseli dan ispratim pjesmom za kojom sam godinama uporno tragala, i o tom čak i pisala negdje 2010., i sve vrijeme se osjećala slično kao nepoznata osoba iz ovog simpatičnog komentara koji slijedi drag video uradak na YT-u.

(Jeste da nisam baš pjevala po trgovinama, jer ne umijem, ali sad hoću)

pjeva




Solomon Burke - Together We'll Light Up The World

(OnlajnGramofon)

*
Kuglica Mala
Prije godinu dana

Hvala Vesna...jedne noći, u gluho doba noći, prije 3 godine, odahnula sam napokon, poslala si mi link...pronašla tu pjesmu, koju sam pjevala prodavačima po trgovinama kazeta, ploča, jedno tridesetak godina...pojma nisu imali...i odjednom, paff - tu je
thumbup



Post je objavljen 21.06.2014. u 23:37 sati.