Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IZNENADILA ME ODLUČNOST POLICAJCA I POLICAJKE ZA POMOĆ



Sad prije nešto malo više od sat vremena bili smo u Kapeli na mjesnom groblju, ja i moja gospođa Nada i sin Mateo, obišli smo "za blagdan tijelovo" grobnicu od obitelji Mićuda; gdje se nalaze od Nade sahranjeni: majka Anđela, baka i djed i nećak Neven.

Nije vam baš svije-dno kad na groblju u blizini u zaraslom raslinju punog trnja i korova čujete - kao da neko dijete plače. A ne možete otići tamo i vidjeti o čemu se radi, jer to je stvarno; "mala džungla", neprohodna je sa svih strana.

Tako ja tu desetak minuta stojim pred šumarkom i analiziram; što bi to moglo biti, te osluškujem?

Pada mi svašta na pamet. Znam da ima nekih životinja i ptica koje se na razne načine glasaju, tj. oponašaju svakakve zvukove... Pada mi i na pamet da je možda netko ostavio "novo rođeno dijete", jer neke (ne)odgovorne majke djecu bacaju u smeće i u kontejner,.., ostavljaju ih svagdje.

Nije mi da mirno odatle odem i ignoriram* ono što sam čuo. Opet se mislim; a što ako je stvarno tamo neko dijete - umrijet će i neće biti spašeni.

Neznam što da radim - kažem sam sebi: zvat ću s mobitelom službu 043/112, koja mi je rekla da moj poziv je preusmjerila na policiju. Kratko sam sve ispričao - dežurnom policajcu koji mi se javio.

U među vremenu prije nego što je došla policija, otišao sam u obližnju kuću i pitao jednu ženu koja tu stanuje - da li ona što čuje? Ona mi je rekla; da to već traje dva-tri dana.

I ubrzo dolazi policijska patrola.

Nismo ni slutili; što se tamo u (tome) neprohodnom granju dešava. Bez oklijevanja policajac uputio se je prema tom mjestu. Našao je oko pet komada psića bačenih u duboku rupu. I policajac je skoro pao u jednu od njih, na tome mjestu - je napuštena tvornica plastike - tu su se nekada proizvodile brodice i čamci... Ostali su mali bazeni i metalna konstrukcija... Jedan od tih psića koji je bio najbučniji, tako spasio je ostale psiče.

Svaka čast tome policajcu i policajki i dežurnom. Osobno sam impresioniran s takvim njihovim ponašanjem. To je sjajna profesionalnost, i primjerno i uzorno ponašanje - za pohvalu..

Sati 17,30

N a p o m e n a : NA OVAJ TEMI I BLOGU DOZVOLJENI SU KOMENTARI.

-------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 19.06.2014. (četvrtak)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2139
.


Post je objavljen 19.06.2014. u 17:42 sati.