Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Kako namaći novac?

Kad sam otišao prije desetak dana od kuće na dnevnom redu svih masmedija bile su poplave u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji i velike štete i nedaće koje su prouzročile ljudima iz tih krajeva. Kupio sam prošle nedjelje 'Večernji list' i na naslovnoj strani našao sliku


Što mislite bi li oduzimanjem na kriminalni način stečene imovine onih koji su prošli kroz sobe Remetinca ili pak se u njima još nalaze bilo dovoljno da se prikupi toliki iznos? A zamislite da se tome doda još i novac što su ga kojekakvi 'tko je jamio je jamio' zgrnuli u pljačkaškom pohodu na društvenu imovinu poznatom pod imenom 'privatizacija', Hrvatska bi postala ne samo najsigurnija zemlja po pitanju poplava već bi preostalo i za javne investicije koje bi nam trend BDP-a okrenule u pozitivnom smjeru. No to su ipak samo bajke za, ovog puta, veliku djecu, tj. hrvatski puk.

I dok sam ja boravio u Samoboru čuvajući unuke, a danas u kompletnom obiteljskom krugu proslavio 11. rođendan najstarije od njih, u Hrvatskoj su se na političkoj sceni odvijali događaji koji su potvrdili da moje zloguke prognoze nisu bile samo 'bajanje babe vračare'.

5. 12. 2011. nakon provedenih izbora napisao sam post 'Cirkus je priveden kraju' u kojem sam između ostalog napisao:

Jučer točno u 19.10 na području grada Zagreba seizmografi su registrirali snažan potres magnitude 8,2 stupnja po Richteru. Prema vijestima na dalekovidnici epicentar potresa bio je na Trgu Žrtava fašizma.
(…)
Također je uočeno da nema nikakve neposredne materijalne štete. Dapače prema 'neprovjerenim ali pouzdanim' informacijama, među većinom gradskog puka, pa i po većem dijelu Lijepe naše, čuo se veliki uzdah olakšanja, nakon što su sve dalekovidnice i elektronski mediji objavili njegov uzrok.
(…)

Već vidim kako će sada velikim dijelom Lijepe naše zavladati val oduševljenja, nadanja, ufanja i očekivanja kako će već sutra biti bolje kad na političku scenu stupi tzv 'Kukuriku' koalicija. Jednako tako vidim kako dojučerašnji ljuti protivnici te koalicije, osupnuti rezultatima izbora, u paničnoj žurbi traže načina da se dodvore (uvlačeći se što prije u toplinu njihovih guzica) novoj vrhuški, zaboravljajući na onu staru narodnu: 'Sjaši Kurta da uzjaši Murta'.

Ipak bih upozorio one koji danas naveliko slave nadajući se boljem, da nakon snažnih potresa vrlo često nadođe – tshunami. Oprez slavljenici! Najnovije iskustvo Japana nas uči da on, tshunami, može biti mnogo razorniji i od samog potresa!
(…)
Već čujem njegov huk iz zgrade 'Muzeja suvremene umjetnost' gdje se privremeno stacioniran glavni stožer 'Kukuriku' koalicije.


Je li to odjek izjava jednog od 'prekaljenih' boraca za spas Hrvatske iz redova SDP-a koji je najavljivao dolazak MMF-a i prognozirao stečajeve 20 do 30.000 firmi. (pogodite o kome se radi). Što će se (najvjerojatnije) dogoditi bez obzira tko dođe na vlasti. Sve u stilu Churchull-ove sentencije na početku 2. sv.rata: „Mogu vam obećati samo krv, znoj i suze“. No o tome se u predizbornom talambasanju nije smjelo pričati pa je dotični malo sklonjen na stranu dok se situacija ne smiri (da bi prije nekoliko dana bio sklonjen definitivno).

Ili se to ipak čuje slavljeničko pjevanje onih koji će zasjesti na vlast vjerujući da su bogom dani uz njegovu pomoć, bez ovozemaljskih 'sotona', izvući ovu upropaštenu državu iz govana?

A možda je to 'kukulele' tih istih jer su došli 'k pameti' i shvatili što ih čeka sada kad su pobijedili?
Za sada ne znam.


* * *
1. 02. 2014. podastro sam štovanom čitateljstvu post pod naslovom 'Asocijacija'.

Prvi potpredsjednik, uzdanica Premijera, na produljenom godišnjem odmoru u Istri. Njegova krvnica V.P. se nekako izgubila, ne vidim je i ne čujem baš često nakon izvršene egzekucije. Vjerojatno po terenu skuplja preostale članove stranke. Barem one koji ne bježe od nje ko vrag od tamjana.

Ministar gospodarstva, izvjesni I.V., nakon bombastične izjave da će 'Hrvatska biti mala Norveška' sad kad su nekakvi 'spektar'-kovci (valjda imaju spektar metoda za obmanjivane naivnih vlada pa zato ime 'Spektar) otkrili neizmjerne količine plina i nafte u našem plavom Jadranu koje samo čekaju da budu izvađene (pa da Jadran posljedično postane crn), također se sakrio u mišju rupu otkako su počele priče o mutnim poslovima dotičnog 'Spektra'.
(Danas pak taj isti I.V. kaže „da ćemo od 2020, spašavati Mađarsku i Ukrajinu od nestašice plina, a ako netko pokuša iskoristiti situaciju da poskupi plin u Hrvatskoj, vlada će učiniti sve da to spriječi“, citat prema V.L. od 24.5.2014.)

Ministar zdravlja/zdravstva (nikako da zapamtim što je točno) pao u nemilost Nj.V.Z.M. i nad glavom mu visi Damoklov mač smjene. Za vratom mu puše glavnokomandujući u HZZO sa đavolskim osmjehom na licu: „Gotov si moj ministre!“ Unatoč tome što se ministar uspio na mjesec dana riješiti glavnog neprijatelja i oponenta, 'poslovnog' I.B., kojeg su poslali na kraći odmor u poznato lječilište Remetinec. (A danas su ga vratili na čelo liječničkog sindikata unatoč i usprkos ministrovom negodovanju.)

Zatim se, da li na sreću ili nesreću Premijerovu, pojavio izvjesni B.Š. na mjestu pomoćnika Ministra od love s nekakvim povlaštenim kreditom zajedno sa (sveprisutnim) sukobom interesa koji se kod nas, od kako smo dobili svoju državu, ponavlja kao mantra. No spomenuti ministar ga brani (kao što je svojevremeno Premijer držao štangu Prvom potpredsjedniku) i ne želi ga smijeniti.

Nj.V.Z.M. odlučio je biti principijelan i zadržati visoko postavljenu letvicu moralnosti u svojoj stranci (podignutu na tu visinu još za vrijeme bivše ministrice M.H.) (koja mu sad sa svojim ORaH-om krade glasače, za sada samo za EU parlament a poslije, tko zna?; ako se i ona sa svojom ekipom ne izgubi kao što se izgubio 'kradljivac' HNS-ovih glasova na prošlim izborima, laburist D.L.) i traži da spomenuti korisnik povoljnog kredita odstupi. Usput daje na znanje da ni s Ministrom od love nije više na 'Ti' i da se nada da će i on razmisliti treba li ostati na trenutačnom mu radnom mjestu. Ministar popušta, pomoćnik navodno ne želi odstupiti, pa će to Premijeru možebitno biti valjani razlog da jednim udarcem ubije dvije muhe. Sve u ime visoko postavljene letvice (na koju se dotični ministar ovijeh dana sapleo i sad kukuće i leleće kao generali nakon bitke).
(…)
I tako malo pomalo otpadaju s Premijerovog stabla trule i 'trule' jabuke (tko je slijedeći, možebitno na proljeće kad se počnu buniti seljaci, T.J.) kao da je pred vratima jesen a ne proljeće i postavlja se pitanje tko će na kraju ostati.


Ostat će Pale (Zoki) sam na svijetu, a onda će ga pomesti novi tshunami u obliku NHDZ-a (novog HDZ-a). Pri tome će stvarno stradati samo hrvatski puk kratke pameti. Ali to je tako: "Oni koji ne pamte prošlost osuđeni su da je ponavljaju." George Santayana.



Post je objavljen 31.05.2014. u 23:31 sati.