Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

69. OBLJETNICA NAJVEĆEGA STRADANJA HRVATSKOGA NARODA U POVIJESTI

Plamti baklja u noći.
Od zemlje do neba krijes plamena.
A po njemu uspinju se k nebesima
Krikovi naši
Da probude pravednost od sna.


Ovi kratki ali tako snažni stihovi djelo su naše domoljubne i prve žene novinarke u jugoistočnoj Europi, Marije Jurić Zagorke. Ukazuju na krvavu i tragičnu prošlost hrvatskog naroda kome Bog dade najljepšu zemlju na svijetu, ali ga i stavi na razmeđe povijesnih civilizacija, religija i sukoba, u kojima Hrvati lako i tiho umirahu. Ukazuju oni i na težnju Hrvata za Božjom pravdom i odišu njegovom željom za slobodom i za svojom državom. Usprkos svemu i svima, mi smo još uvijek tu.
A tu ćemo i ostati!
..........................................................................
Dan je to kada hrvatski narod, u samo prividnoj tišini i dostojanstvu, na ovom polju smrti i izdaje, ustvari gromko iskazuje svoj vapaj i Bogu i svijetu za nepravdu i pokolj koji nad njim krvnici izvršiše, a njihovi im jugoslavenski potomci i britanski sponzori i dan danas oduzimaju temeljno ljudsko pravo na sjećanje i oplakivanje njegovih nedužnih žrtava.
I upravo ta današnja okorjela grubost, izostanak pijeteta i mržnja prema svemu hrvatskome sve nas skupa još više boli i otvara nikad zacijeljene rane izdaje i hladnog izručenja golorukog naroda partizanskim komunističkim krvnicima koji pod simbolom zvijezde petokrake poklaše i satraše hrvatsku mladost, jednako kao i nemoćne starce i dječicu čije kosti proviruju iz ljudskim mesom "nagnojene" zemlje zbog kojeg austrijski seljak ovo plodno polje niti ore niti sije.
............................................................................
Josip Bezuh iz Rijeke uključen je u kolonu smrti s tisućama drugih ljudi te je pješačio do Osijeka.Odatle je prebačen u logor u Požegi gdje je svakog jutra prenosio desetke leševa umrlih ili ubijenih logoraša Hrvata koji su potom kamionima odvoženi na groblja koja su kasnije preorana.
.............................................................................
Upravo je uništavanje vojnih grobalja po naredbi najviših jugoslavenskih partijskih struktura jedan od najvećih dokaza Titovog zločinačkog, nehumanog režima. Činjenica je kako su sve organizirane vojske kroz povijest obilježavale groblja poginulih protivničkih vojnika. Čak je i Staljinova Crvena armija pokapala i obilježavala grobove njemačkih i drugih vojnika nakon bitaka u Drugom svjetskom ratu.
(odlomci)

Zoran Meter, 7DNEVNO, 23 svibnja 2014.


Post je objavljen 25.05.2014. u 09:22 sati.