Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Uz oslobađajuću presudu Josipu Boljkovcu

Koliko god jest jasno da su masovne likvidacije 1945. bile zločin, bilo je jasno, tko je pratio još od prije 20-ak godina iznošene optužba, da će presuda biti ovakva.

Josip Boljkovac u listopadu prošle godine, prije početka suđenjaNije danas, na sreću, vrijeme prijektih sudova iz 1945. ili 1941, nego se mora dokazati konkretna krivica. Uvjerljivih dokaza, da je Josip Boljkiovac sudjelovao u toj konkretnj likvidaciji civila na području Duge Rese, nije bilo. Vidio sam negdje u drugoj polovici 1990-ih jednu zbrda-zdola skupusanu optužnicu koju je pripremilo društvo "Hrvatski domobran" i vidio da je koješta sumnjivoga. Išlo se, kako sam tada procijenio, na to da se krivica pripiše još živima i poznatima (još su neka imena bila spominjana).

JOSIP BOLJKOVAC OSLOBOĐEN! Sud odlučio: 'Nije kriv za likvidacije civila u svibnju 1945. godine!'

Dragi čitatelji, onak generalno, molim vas: nemojte po Svemrežju širiti izjave tipa "treba opet uvesti prijeke sudove", "treba otvoriti Goli Otok" isl.. Kako sam proučavao kako je to u povijesti izgledalo, jeza me spopadne. Ništa ne vrijedi toga, da odbacimo načelo kako je svatko nevin, dok mu se ne dokaže krivica, i to osobna i konkretna.


Post je objavljen 22.05.2014. u 18:17 sati.