Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ČLANOVI HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE NA POPLAVLJENOM PODRUČJU



PREDSJEDNIK BRLOŠIĆ PREDLOŽIO NOVI PRAVILNIK ZA ISPLATU ŠTETA


Prema informacijama tajnice Hrvatske poljoprivredne komore Tajane Radić "predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Matija Brlošić i predsjednik HPK regije istočne Hrvatska Antun Vrakić obišli su u nedjelju 18. svibnja poplavljena područja u Slavoniji te dodatno aktivirali članstvo HPK za pomoć. Predsjednik HPK Vukovarsko - srijemske županije Zlatko Vuković te članovi HPK Branko Garvanović i Darko Juzbašić koji je i voditelj Stožera Vukovarsko-srijemske županije od početka su se maksimalno angažirali u pružanju pomoći poljoprivrednim proizvođačima i stanovnicima poplavljenih mjesta. Otvorili su svoja imanja, domove i koordinirali pristiglu pomoć.
Predsjednik HPK regije središnja Hrvatska Zvonimir Širjan poslao je na teren kamione za prijevoz stoke. Svi su se stavili na dispoziciju za dodatnu pomoć koja će biti potrebna u narednom razdoblju.

Predsjednik HPK Matija Brlošić razgovarao je s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i savjetnikom ministra poljoprivrede Markom Dražetićem da se hitno izradi novi Pravilnik ili donese odluka vezano za isplatu šteta zbog vremenskih nepogoda koja će omogućiti da se financijska sredstva u potpunosti preusmjere samo poljoprivrednim proizvođačima u poplavljenim područjima. Sljedeći tjedan ( od 26.5.) će se održati sastanak na tu temu, te će se dodatno aktivirati članstvo HPK za pomoć poplavljenim područjima.“



Post je objavljen 19.05.2014. u 16:01 sati.