Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Bleiburg i Križni put, 69. obljetnica (17.svibnja 2014.)



Ne zaboravimo danas - Bleiburg - In Memoriam (1945-2014.)

Evo pažljivo i revno gledam televizijski direktan prijenos HRT-a drugoga programa, svečanu 69. obljetnicu na Bleiburgu. Nitko ne bi smio omalovažavati žrtve komunističkih zločina na Bleiburgu i Križni put, i 69.obljetnicu - sjećanja i savjest - genocida nad Hrvatskim narodom.

Slovenac Franc Perme u svojoj dokumentiranoj knjizi „Prešućeni grobovi i njihove žrtve" dokazuje, da je u prvim danima nakon završetka Drugoga svjetskoga rata samo na području Slovenije, dakle izvan austrijskog Bleiburga, pobijeno 189.000 Hrvata, a daljnjih 144.500 Hrvata da je pobijeno u kolonama Križnoga puta od slovensko-hrvatske do rumunjske i bugarske granice.

Ove godine središnja komemoracija žrtvama Bleiburške tragedije i Križnog puta održat se je na Bleiburškom polju pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, i hrvatskih iseljenika. Svečane govore su održali: Mate Uzinić, biskup, Joško Ševo, Zlatko Ževrnja, Dragan Čović, Željko Rajner (HDZ) pod-predsjednik Sabora RH, don Ante Matualja, Ivan Bošnjak, Josip Martić, don Šime Mavrović, fra. Josip Babić, fra. Pavao Dominković, i don Ante Kutleša.

Govor je održao i predstavnik Hrvata u Parlamentarnoj skupštini BiH-a. Nakon toga obratio se je i predstavnik Mešihata islamske zajednice u RH jimam iz Gunje Idriz efendija Bešić. Nakon održane mise predstavnici raznih hrvatskih udruga i stranaka položili su vijence na spomenik na Bleiburškom polju. Ljevičarska vlast u Hrvatskoj ne osuđuje totalitarni komunistički poredak na temelju Rezolucije 1481 i 1096, od Parlamentarne skupštine Vijeća Europe deklaraciju usvojila 27. lipnja 1996. godine?

Svaka čast obljetnici u Bleiburgu, ali nije dobro što se je tu spominjalo ime Franje Tuđmana, kojega je UDBA uputila, tj. instalirala u Hrvatskoj, da zavede Hrvatski narod. Ne smije se zaboraviti da je Tuđman, kao partizan i major OZN-e poubijao mnoge Hrvate od Čazme, Banije,.., pa sve do Bleiburga i Križnoga puta. Zna se da je HDZ-e utemeljila komunistička partija: Josip Manolić i Josip Boljkovac, baš oni koji su najviše klali Hrvate za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata.

Ovo je HDZ-ovo skupljanje predizbornih bodova, dok Rimokatolička crkva sa tom UDB-om živi u simbiozi* zbog materijalnoga interesa. Kako to da ljevičarska država nije ukinula mirovine i plače iz proračuna za svećenike i drugo crkveno osoblje,.., a ukinuta su financijska sredstva za Bleiburg. Svećenici su održali svoj obred i održali su svoje govore; kako mladi odlaze iz zemlje za budućnošću, kako tu nema života... Pitam ih: što su oni poduzeli - da to nije tako... Oni su se tu napjevali i namolili, a gdje je tu u svemu istina? Nitko ne postavlja pitanja o odgovornosti. Glupo mi je kako kler poziva na oprost i ne na osvetu...

Bilo je govora kako mnogi su ostali na kolodvoru u Zagrebu, da nisu imali novaca da dođu u Bleiburg. Dok predsjednik Ivo Josipović, šalje hrvatske helikoptere u BiH-a, zbog nevremena i šteta, i to sve u trošku siromašnih ljudi - Josipović nudi svagdje pomoć samo ne Hrvatima i Hrvaticama. Na skupu u Bleiburgu bili su političari: Vice Vukojević, Ruža Tomašić, Milan Kovač, Ivo Lončar, Danijel Srb i Milan Kujundžić. Oni su došli po kišnom vremenu odati svoju počast...

I moja majka Drina Pezer - Stojković bila je sa svojom obitelji na "Križnom putu" sve do Maribora u Sloveniji, s njom je bila njena mama Danica Pezer (moja baka), te njene sestre (moje tetke), Dragica Pezer, Iva Pezer, Kata Pezer i Šima Pezer "Šimica". Ustašu Antu Pezera, "Antišu" brata od moje majke Drine, partizani su ubili, tj. zaklali ga sa noževima... I danas nam imaju što pričati ti komunistički ljevičari u vlasti koji su se sakrili iza "hrvatskog stijega i šahovnice", a sve redom su uništili u Hrvatskoj, u toj njihovoj prćiji...
--------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 17.05.2014. (subota)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2076.



Post je objavljen 17.05.2014. u 14:06 sati.