Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BJELOVARSKA SUTKINJA SANELA HORVAT JE MAXIMALNO KORUMPIRANA

Bjelovarski sud

U kakvoj državi živimo ako sud za teško nasilje počinitelje kažnjava opomenom? (11.04.2014.)

Bjelovarčanin Ivica Gašpar ogorčen je zbog, kako kaže, skandalozne nepravomoćne presude Općinskog suda u Bjelovaru.

Gdje je tu pravda? U kakvoj mi to državi živimo ako sud za teško nasilje počinitelje kažnjava samo opomenom? Kakva se to poruka šalje javnosti, zar je nasilništvo postalo prihvatljiva pojava? – pita se 49-godišnji Bjelovarčanin Ivica Gašpar izražavajući ogorčenost, kako kaže, skandaloznom nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bjelovaru koji je četvoricu mladića za nasilništvo nad njim i njegovim 24-godišnjim sinom kaznio samo sudskom opomenom.

Napadači braća i prijatelji

Nemili događaj zbio se u srpnju 2012. godine. – Upali su nam u kuću i s neopisivim bijesom napali sina i mene koji sam mu, nakon što me probudilo lupanje i vika, priskočio u pomoć – ističe Ivica. Kako stoji u nepravomoćnoj presudi, braća I.A. (39) i D.A. (23) i dvojica njihovih prijatelja, A.T. (23) i I.O. (21), 27. srpnja 2012. godine oko tri sata iza ponoći pokucali su na vrata obiteljske kuće Gašpar u Velikim Sredicama. Nakon što im je Valentin otvorio vrata nasilno su ušli u kuću i počeli ga bjesomučno udarati rukama i nogama po glavi i tijelu.

Nekažnjen divljački napad

Pokušao je pobjeći i skloniti se u kupaonici, no nasilnici su ušli za njim i nastavili ga tući WC daskom i poklopcem od vodokotlića koje su prethodno otrgnuli. – Tko zna što bi bilo sa sinom da nisam čuo viku i onako u gaćama i bos priskočio mu u pomoć. Kako su ga divljački napali, vjerojatno bi ga zatukli – ističe ogorčeni otac prisjećajući se tih dramatičnih trenutaka. U neravnopravnoj borbi uspio je dvojicu izgurati van iz kupaonice, a drugu dvojicu nekako primiriti do dolaska policije. I premda su im nasilnici, narušivši privatnost njihova doma, u tom sukobu nanijeli ozljede zbog kojih su obojica zadržani u bjelovarskoj bolnici, Državno odvjetništvo u tome nije pronašlo nikakvo kazneno djelo. Obitelj je bila prisiljena pravdu zatražiti podizanjem privatne tužbe, no parnični postupak donio im je teško razočaranje. – Sramotno je i skandalozno da ih sud proglasi krivim i pritom im izrekne samo sudsku opomenu – ogorčeno ističe Ivica. Da stvar bude gora, kako tvrde njegovi odvjetnici, sud je primijenio mjeru koja je još 2011. godine stavljena izvan snage i više zapravo ni ne postoji u zakonu.

--------------------------------------------------

Oslobodili su ih optužbi da su htjeli ubiti policajca iz Daruvara Petar, Mirko i Branko Zec iz Daruvara oslobođeni su i optužbi da su policajcu Ivici Horvatu planirali minirati kuću i vikendicu. Trojac je nakon praćenja uhićen u lipnju. (Četvrtak, 20. 9. 2012.)

Petar (41), Mirko (33) i Branko (36) Zec iz Daruvara u četvrtak su na bjelovarskom Općinskom sudu nepravomoćno oslobođeni svih točki optužbe po kojoj su planirali ubiti daruvarskog policajca Ivicu Zubaka (45), te mu minirati kuću i vikendicu.
U usmenom obrazloženju oslobađajuće presude, sutkinja Sanela Horvat, je kazala kako bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo nije podnijelo niti jedan materijalni dokaz na kojemu se temeljila optužnica. Isto tako sud nije uzeo vjerodostojnim svjedočenje Nove Pejazića i oštećenog Ivice Zubaka, koji su ih teretili. Podsjećamo da su u lipnju nakon navodnog višemjesečnog praćenja uhićena trojica prezimenjaka Zec, jer je procijenjeno kako s još jednom nepoznatom osobom spremaju likvidaciju Zubaka koji živi u Daruvaru sa suprugom i troje djece.
Sutkinja Horvat je ujedno ukinula i posebne mjere koje su se nakon što su od 20. lipnja do 17. kolovoza kad su izašli iz pritvora provodile protiv Petra, Mirka i Branka. Troškovi postupka padaju na teret proračuna. Iz Odvjetništva su najavili žalbu nakon što prime pismeni otpravak oslobađajuće presude.
-----------------------------------------------------


SRAMOTNA PRESUDA U BJELOVARU
P R I O P Ć E N J E


HRVATSKOG POKRETA „ŠTIT“ ZA JAVNOST
U HRVATSKOJ I SVIJETU
VOĐI POKRETA ŠTIT 50 DANA ZATVORA
ILI 9.200,00 KUNA KAZNE


Našao sam se pred sudom samo zato što sam rasvjetljavao „lanac agro
mafije“ koji u Bjelovarskom kraju već postoji od 1989., pa do 2010. godine.
Što se krije iza Nade Pejić i zadnjih 21 godinu njenog rada kao veterinarske inspektorice? Na prijelazu 1989. na 1990. godinu u našu Bjelovarskobilogorsku županiju dovezeno je 400 tona inficirane govedine sa salmonelom.

Po završetku „Domovinskog rata“ 1995. godine spaljivane su „lešine“ u
Paulovačkoj ciglani nedaleko od Velikog Trojstva. A 1997. godine u
Bjelovarskoj mesnoj industriji „Cromax“ počinje agera sa inficiranim i trulim mesom, koje je poslije spaljivano u Dubrovačkoj kafileriji. Iste godine javlja se afera sa mliječnom industrijom „Sirela“ oko mlijeka i uvoza mlijeka u prahu.

Dok već osam godina postoji ilegalna štavljionica kože u bivšem
bjelovarskom šinteraju za pse, što znači od 2002. godine. Nešto malo poslije toga nedaleko od centra grada Bjelovara uskladišteno je 5000 tona zaražene smjese. To koštano brašno uskladišteno je (bilo) u bivšoj Ivanovčanskoj ciglani, gotovo stajalo je tu dvije godine. Te preko noći je odvezeno iz našeg grada. Na svemu tome „agro mafija“ zarańivala je ogromne novce. Koliko je samo poklano stoke bez veterinarskog pregleda u privatnim klaonicama?

Godine 2008., na privatnom imanju nadomak Bjelovara, nastale su krave iz štale, gdje upućen je bio veterinar Z.D. da izvadi kravama krv. Navedene
krave više se nisu nalazile u objektu vlasnika, odnosno poslije su pronađene slučajno poubijane i zakopane u đubru. Eto, ovo su samo neke pojedinosti, koje sam nabrojao. Meni bjelovarsko pravosuđe daje kaznu, a ne nagradu, zato što sam štitio ljudska prava i slobode građana,…, što sam štitio i čuvao njihovo zdravlje… Pitam Vas: Jesam li osuđen iz inata ili po pravci???

REAGIRANJE NA JEDNU SRAMOTNU PRESUDU - KOJA JE DONESENA U BJELOVARSKOJ PALAČI PRAVDE

Sutkinjo Sanela Horvat - tvoj sud i vińenje su lažni Iz usta suca treba da izlazi znanje i usta njegova treba da štiti zakon. Ali vi ste
s puta zašli i zastranili u krivdi, učinili ste da se mnogi tako o zakon spotiču.

Niste se držali istine, nego ste bili u suńenju pristrani. Niste se držali ni
zakona ni prava. U tome slučaju bili ste nevjerni i dragom Bogu i ljudima.
Iznevjerili ste vašu struku i zakletvu s kojom ste se obvezali na poštenje.
Učinili ste sramotu, te oskvrnuli ste pravdu. No, tako vi ne poštujete čovjekov život. I vi se pitate: zašto bih? - Gdje je Bog pravde? Ja sam Bog ! Ali varate se – mislite da možete kršiti sve uredbe. I mislite da moje ime možete kaljati i s njime se poigravati... Pitam vas: Kada ćete već jednom početi razlikovati pravednike od grešnika? Ali bitno je bilo na sudskoj raspravi ritual sutkinje sa raspelom i lančićem oko vrata. Ona je glumila sveticu i boginju pravde...

Tako mi je presudila. Očito me se na ovaj način hoće prikazati kao kriminalca. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj, koji je osuńen za takvo
kazneno djelo U optužnom prijedlogu K-134/09 Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovara, opisano je, da Branko Stojković je 15. travnja 2008., u Bjelovaru, na neutvrđen način došao do pisma, koje je u ime Gorzavet Veterinarske ambulante d.o.o Bjelovar, Franjo Gorzavet poslao veterinarskoj inspekciji i uredu Nade Pejić, u Ul.I.Gundulića br.1 Bjelovar. Pismo je bilo upućeno kao obična pošiljka.

Branko Stojković iz Bjelovara o sadržaju pisma obavijestio je telefonom
novinarku Novinske kuće „24 sata“ Tinu Legin, zatim je putem fax uređaja
dostavio dnevnom tisku, dakle, neovlašteno je otvorio tuđe pismo i drugome predao sadržaj, pa time je počinio kazneno djelo protiv slobode tajnosti pisma i drugih pošiljaka – označeno i kažnjivo po odredbi članka 130. stavka 1. Kaznenog zakona. Stoga predlažem da se kazni sa pedeset dnevnih prosječnih osobnih dohodaka u Republici Hrvatskoj.
Sutkinja figurira kao čista i pravedna osoba Na Općinskom sudu u Bjelovaru uopće nije ni subjektivno ni objektivno dokazano da sam to pismo ja otvorio. Nije se poštivala ni obrana moje odvjetnice. Osuńen sam jer sam previše znao. Ovo je sramota za pravosudni sustav. Je li sramotna presuda zato, jer je riječ o „agromafiji“?

Presudom sutkinja je stekla bon u klubu bogatih i moćnih, kupila je sebi zaštitu od zakona. Opće više nije bitno „gdje su zaražene krave“ i što se sve iza toga krije, samo je bitno - kako se je našla kopija pošiljke u rukama Branka Stojkovića. Više nisu bitne ni karantene, ni vađenje krvi, ni krave...
Sudska zabluda Mislim da je pravda otišla u krivom smjeru. Sutkinja u svojoj presudi navodi da; „ja se nisam popravio“, od čega - sam se ja to - trebao popraviti? Presuda je otišla na stranu krivde. Pejićka se je na sudu sva tresla, a i Gorzavet se je tužio – da mu je pao tlak i da mu nije dobro...

Tako oni padali su od „čistoće savjesti“ u nesvijest... A ja sam cijelo vrijeme bio miran i staložen. Iako su svjedoci bili upozoreni da svaka lažna izjava je kazneno djelo, u zapisnik je ušlo lažno svjedočenje i krivokletstvo od Nade Pejić. (Da je Ministarstvo poljoprivrede spriječilo štampanje teksta, da je nastala velika zbrka oko „kravljeg ludila“, čak da je to sve došlo do ureda u Briselu i EU. Novinarka Tina Legin izjavila je da to nije bila istina.) Održane su četiri rasprave. Na svakoj raspravi sutkinja me je prekidala i nije mi dozvoljavala da govorim. Na svaku slijedeću zakazanu raspravu sutkinja mi je prijeteći govorila da ukoliko se ne odazovem na slijedeću raspravu biti ću doveden po policiji a moguće je i određivanje pritvora.

Čujte dakle ovo, glavari i suci kuće pravedničke, vi koji se pravedni gradite, te izvrćete sve što je ispravno – gadi mi se – ono što govorite i radite... Reći ću samo jedan primjer: Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, je predao 10.000 (deset tisuća) tuńih tajnih dokumenata i pisama Haaškom sudu. Gotovo svi dokumenti i pisma su nosili oznaku državne tajne, pa on nije za to odgovarao. Pitam: Jesmo li pred zakonom svi isti?

Ova država koja je nominacija samo na papiru, nikada meni - ovakva država nije ništa pružila, tj. dala. Što onda od mene traži, da joj budem odgovoran. Ja ne mogu priznati takvu državu, a ni njen (takav) sud i Zakone, te i one koji me „mistifikatorski“ sude... Ovakvi montirani procesi izazivaju revolt kod svakog normalnog čovjeka... Znači, bez ikakvih dokaza sam osuđen. Nije ni dokazano da (to) dotično pismo je uopće poslano. A uostalom to pismo nije ni vlasništvo Nade Pejić, koja je podnijela kaznenu prijavu protiv mene.

Dana 29. ožujka 2010. i Županijski sud u Bjelovaru kao drugostupanjski sud u vijeću sastavljenom od suca Mladena Piškorca kao predsjednika vijeća, te sutkinja Ivanke Šarko i Dajane Barbarić – Valentić kao članova vijeća, potvrdili su presudu (Kž-21/10-3) Općinskog suda u Bjelovaru broj: K-134/09- 19., sutkinje Sanele Horvat, kao sudca pojedinca. Prvi i drugi sud, Općinskog i Županijskog suda u Bjelovaru, u teškoj su destrukciji.

Na kraju što reći na sve ovo: Sanela Horvat ti si prokleta „Biblijska smokva“ koja ne daješ plodove. (Koju je Isus Krist prokleo.)

U Bjelovaru, 20. 05. 2010.
Branko Stojković

Informator br. 171

DOBA OTETIH SLOBODA
20 GODINA UPROPAŠTAVANJA U (TOBOŽE) HRVATSKOJ DRŽAVI


Građani ćutljivi i gotovo mutavi
Više nema nikakve dvojbe da je hrvatsko gospodarsko kormilo usmjereno u vrtlog propasti. Danas veliki lopovi postali su „velike face“ i to na političkoj sceni, jer stvari su tako naopačke postavljene. Očito je da Hrvatski narod ne zna se nositi sa teškim smicalicama tirana, koji ponižavaju ljude. Od koga su to „branitelji“ oslobodili našu Domovinu? Ovo su postala najveća potresna vremena zabranjenih sloboda za ljude. Ta luda klaonica ne prestaje. Jer Hrvatska je političko smetlište. Serije zločina ne prestaju. Narode! Što Vam još ova gamad od šefova i vođa neće obećati, tj. izmisliti, da bi vas i dalje držali u svome ropstvu.
Odlazak u sivu zonu podaništva Oni koji su zadužili našu zemlju pod hitno bi ih trebalo pohvatati, tako isto i njihove obitelji. Treba im oduzeti svu opljačkanu imovinu, odnosno „tajne“ inozemne bankovne račune. Oni programirali su vam mozak i uzimaju vam kruh – tako guraju vas u još veće siromaštvo. Ti kreatori ubiru na lažnoj državi i lažnoj naciji ogromne svote novaca.

Činjenica je, da vodeći ljudi ne služe najboljim interesima naroda. Naše društvo sad se svodi na „jedan ručak“. Jer takvo siromaštvo u Hrvatskoj vlada, da ne zna se što će ljudi jesti za večeru. U policijskoj državi vlada „idealno jednoumlje“, pritisak od represije stvara koheziju među poniženima, degradiranim i obespravljenim ljudima. Ovo je tekst o intelektualcima koji su zanijekali svoje postojanje, dostojanstvo, čast, ponos i nacionalni dignitet, kulturu i sve što je ljudsko. Ugušene i otete
slobode ne služe im na čast i poštenje… I to stvara i ostavlja: mocionalne
posljedice, bezvlašće, depresiju, idolopoklonstvo,… i sve vrste poroka, koji
vode u bolest.

TKO SKRIVA I TOLERIRA KRIMINALE OD SUTKINJE SANELE HORVAT?

U Bjelovaru, 17. 05. 2010.

--------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 10.05.2014. (subota)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2067.


Post je objavljen 10.05.2014. u 23:03 sati.