Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Najveći promašaji

Danas otkrivam najveće promašaje u različitim kategorijama: filmu, sportu i drugim stvarima. Vidjet ćete zašto sam ih kvalificirao kao promašaje.

47 Ronin



Film koji je jednostavno...fail.

S budžetom od 225 miljuna dolara (1.2 blijuna kuna), maksimalno iskorištenim, film je trebao biti jedan od najboljih u povijesti. No, jednostavno je promašen.

Sa temom o japanskom redom samuraja, tema je pogođena, no glumci i redatelj su promašili...sve.

Nisu impresionirali japansku publiku, od kojih su najviše očekivali, a redatelj Carl Rinsch nije imao iskustva s snimanjem filmova prije, pa je i greška Universala zbog toga biljuna.

Jedna od kritika veli:

"Nevjerojatno dosadna fantasy avantura, koja ponižava stvarne talente glumaca."

I što je najgore, zaslužilo je samo 150 miljuna dolara (815 miljuna kuna), te s razlikom od 300 miljuna kuna je skoro natjerao Universal u propast.


E.T (video igrica)



Atari je mislio napraviti nešto revolucionarno, pa je kupio prava od E.T-a, koji je bio stvarno popularan u ono vrijeme te napravio igricu, nedugo prije Božića 1982.

Kao Božićni poklon, prodao se u 1.5 miljuna primjeraka, no kritičari su bili ekstremno negativni prema njoj. Čak je i Atari skrivao da je igrica bila kompletan promašaj, jer su kasnije otkrili da su zakopali u Meksiku čak 3.5 miljuna primjeraka.

Igrica je imala strahovito lošu grafiku i ekstremno minimalno detalja, te je bila loša, čak i za 1982.



Kamo su zakopali, točnu lokaciju Atari nije htio reći, tako dugo dok 2014. nisu iskopane igrice.




Nokia N-Gage



Još popularno nazvan kao "taco phone", istovremeno je postao mobitel i igraća konzola, i postao je hit 2003. No, bilo je ekstremno teško raditi s njim kao s mobitelom, jer je zvučnik imao sa strane telefona, a baterije je trošilo ekstremno puno za 2003.

Bez obzira na to, Nokia ga je radila do 2007. a dobila je negativne komentare od šefa Sege, tada i sada popularnog proizvođača igara.

U Europi je prvog tjedna bilo prodano SAMO 1000 PRIMJERAKA.


Lady GaGa- Artpop



Možda i ne preveliki, i onaj veći promašaj, ali ga je svakako vrijedno spomenuti.

Za razliku od njenoga "Fame", ovaj album mu nije ni do koljena.

Dok je "Fame" dobivao kritike poput "Prljavi, bogat i lijep", "Artpop" je dobio "Dosadan, dosadan, i, jesam li rekao da je dosadan?"

Zovem ga promašajem jer jednostavno mislim da je to promašaj, što je GaGa učinila sad.





Post je objavljen 08.05.2014. u 15:54 sati.