Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Zar ne bi bilo logično da...

Jedna kratka, brutalna činjenica: većini Beta muškaraca je učenje igre šok. Jedan od razloga smo već opisali: tipičan Beta muškarac provodi cijeli život neumorno idolizirajući žene, što automatski ima destruktivne posljedice na njegovu igru (te obje vrste moći). I ne samo to - ako je krene učiti, te navike koje je stjecao desetljećima ga koče jer se stalno propitkuje je li to što uči "ispravno" i uklapa li se to u njegovu (zastarjelu) predodžbu svijeta. Također im je šok to što nisu naviknuti na nagrade koje igra donosi pa počinju na svoju prošlost gledati s gorčinom, iako je taj dio naravno lakše progutati.

No postoji još jedan razlog, koji Beta tipovima zadaje gotovo jednako velike muke kao i njihova deluzija o urođenoj čednosti i/ili superiornosti žena. Taj razlog je uporna primjena logičkog načina razmišljanja na ne-logičke procese (nadprosječno inteligentni muškarci su, ironično, posebno podložni ovom fenomenu), poznat u obliku izjave "Ali zar ne bi bilo logično da (žena napravi nešto)...", te neminovno zatim i racionalizacije "Žene su komplicirane" kada ona to naravno ne napravi.



E sad, niti jedna od ovih stvari na desnoj strani tablice nije zapravo nelogična. Naprotiv - i one jednako slijede nekakve zakone i ovise o nekakvim parametrima, često čak i lako mjerljivim. No ono što je važno je što su one nelogične u odnosu na ostatak života. Beta koji očekuje da se ista pravila koja vrijede u školi ili na poslu primjenjuju i na seksualnom tržištu uskoro će se grdno razočarati. Tu je na djelu ista dihotomija zbog koje kretensku igru nazivamo kretenskom - sama po sebi nije nešto posebno ali, kada bi je primjenio na faksu ili u redu za ukrcaj na zrakoplov, to bi bilo smatrano vrlo lošim.

Beta koji želi napredovati mora se prvo osloboditi svog rigidnog poimanja muško-ženskih odnosa. Dokle god nastavi promatrati seksualno tržište kroz prizmu "bilo bi razumno očekivati", samo će lupati glavom u zid.

Napreduj. Uči. Evoluiraj. Izbor je samo tvoj.

Post je objavljen 05.05.2014. u 20:53 sati.