Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Ekonomija i poduzetništvo – za početnike

U posljednje vrijeme puno čujem govoriti o potrebi da se u Hrvatskoj ponovno probudi poduzetnički duh, koji je nestao pred naletom nelikvidnosti i insolventnosti uzrokovanih dijelom svjetskom gospodarskom krizom, dijelom inkompetencijom ili zlonamjernošću poduzetnika, a velikim dijelom i rastućom poreznom (re)presijom i destimulativnim državnim mjerama.

Jedan od najvećih problema s kojima se poduzetnici u usponu susreću jest nemogućnost pronalaska odgovarajućih zaposlenika. Tekst na linku koji predstavljam donosi svojevrsnu formulu za zapošljavanje talenata – potreban je odgovarajući omjer stava budućeg zaposlenika o tvrtki, njegovih vještina i njegovo stava o poslu koji valja obaviti. Ovaj model sadrži „ako-ako“ prijedloge na koji način možete ocjenjivati ljude koje želite zaposliti i koje su posljedice ako zaposlite krive ljude.

The 3 Atributtes of Top Talent

Nadalje, ako ste poduzetnik u usponu, vjerojatno se borite s činjenicom da nema dovoljno sati u danu da biste obavili sve neophodne radne zadatke. U tu svrhu, Mashable donosi šest savjeta kojima se koriste slavni direktori kako bi povećali vlastitu produktivnost, a koje možete upotrijebiti u svom poslu (to uključuje ograničenje broja provjeravanja e-maila, skraćivanje radnih sastanaka, osiguranje vremena u kojemu ćete raditi neprekinuto i slično).

Productivity Tips


Isto tako, pojednostavite svoj život u pet minuta dnevno – savjete na LinkedInu donio je Greg McKeown, koji je napisao priručnik: „Essentialism: Disciplined Pursuit For Less“. On zagovara da, s obzirom da je život brz i pun različitih izbora i odluka kod kojih mislimo da moramo učiniti što više, trebamo prepoznati i razlikovati bitne od nebitnih stvari. Recimo, riječ „prioritet“ znači da postoji samo jedna stvar, važnija od svih ostalih – ne može biti više od jednog prioriteta, iako često upotrebljavamo i množinu: prioriteti. Nadalje, autor savjetuje da se svakog sata zaustavite na jednu minutu kako biste se upitali: je li ovo što sad radim najvrjednije što bi sad mogao raditi?... i još tri zlatna savjeta za pojednostavljivanje života pročitajte na linku dolje.

How to Simplify Your Life in 5 Minutes a Day


Da se relaksirate od svega što morate i ne morate raditi kao poduzetnik, ne zaboravite na samopouzdanje. U nastavku, pročitajte koja je 21 odlika samouvjerenih i samopouzdanih ljudi.

21 Things People With Confidence Embrace

Konačno, da ne bude da samo radimo, a ništa se ne igramo, na Bored Pandi možete vidjeti 33 bolno istinite (i smiješne) činjenice o životu, oblikovane kao grafove i dijagrame. Uživajte!

33 True Facts



Post je objavljen 01.05.2014. u 19:14 sati.