Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

...izvan teme...Konferencija o medijima




" INFORMACIJA SE MORA RIJEŠITI JAVNIM SREDSTVIMA"

Na Konferenciji "Mediji protiv demokracije?" Komercijalizacija interneta i kriza medija koja traje od 24- 26. travnja u Goethe Institutu u Zagrebu Milan Živković, povjerenik za medije Ministarstva kulture u svom izlaganju "Istraživanje u hrvatskom medijskom prostoru" iznio je podatke i o broju novinara u hrvatskom novinarstvu. Evo dva slajda na tu temu:

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Milan Živković iznio je podatak da u Hrvatskoj trenutno izlazi 12 dnevnih novina što je za pet manje nego prije.
Manja je i ukupna godišnja proizvodnja informacija objavljenih u dnevnim novinama. Tako je 2008. godine broj tekstova iznosio 1.150.000, a godine 2012. u dnevnom je tisku bilo 780.000 tekstova. Pad zaposlenosti novinara u razdoblju 2008.- 2012. bio je manji za 47 %.


Image and video hosting by TinyPic

U zaključku svoje prezentacije prvoga dana Konferencije " Mediji protiv demokracije?" gospodin Živković je rekao da u Hrvatskoj imamo disfunkcionalne medije i oni ne osiguravaju potrebne informacije onima kojima su namijenjeni. Rekao je da se funkcionalni mediji moraju osigurati neovisno od 1. tržišta i 2. politike " Informacija se mora riješiti javnim sredstvima i to je neuralgično pitanje" - rekao je Milan Živković iz Ministarstva kulture RH.

Post je objavljen 25.04.2014. u 08:22 sati.