Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Novi kurikulum


S obzirom na to da nam je premijer najavio puste godine deficita i zaduživanja, javio se i ministar školstva i obrazovanja.
On je odlučio uvesti promjene u školske programe kojima bi svrha bila učiti djecu da zaduživanje pod svaku cijenu i prekomjerni deficit nisu loše stvari, nego nešto svakodnevno, potrebno, poželjno i nužno. S učenjem i privikavanjem djece na to treba početi od najranijih dana, tako da će se prvo uvesti pilot programi u vrtiće. To je razumljivo samo po sebi, pošto je svako tek rođeno dijete već uspješno zaduženo preko nekoliko stotina tisuća kuna.
Kroz te će se programe dječicu od malih nogu kroz igre, pjesme i priče učiti o umiljatom deficitu i zaigranom i veselom zaduživanju.
U novi su program tako ušle slijedeće pjesmice:
"Deficit, deficit, e pa šta, ako je deficit, nije lav!",
"Miš mi je polje popasel, novi kredit ja bum zel!",
"Kad si sretan obveznice izdaj ti!",
"Mi smo djeca vesela, još bi se zadužila!",
"Jadan zeko što ti bi, zar ti se ne daju zadužiti?".
Djeci će se konačno, uz argumente, objasniti zašto zeko plače za potočićem. A plače jer mu je snijeg sakrio potok, pa ga ne može dati strancima u koncesiju.
Uvode se i nova tumačenja bajki, kako bi djeca od malih nogu usvojila poželjne modele ponašanja.
Tako će nova "sveta knjiga" ekonomije i financija za djecu postati bajka "Mačak u čizmama". Jer mačak se, iako može lijepo hodati bos, preko mjere zadužio kako bi kupio najbolje čizme. Time je ubacio u ekonomiju obrtna sredstva, te stimulirao bankarski sektor, mali obrt i trgovinu. Priča završava tako da mačku država i banka oderu kožu s leđa na ime kamata i plaćanja poreza i davanja za luksuz, no s time se dječicu neće zamarati.
Mijenja se i pristup čitanju "Crvenkapice", jer se konačno otkriva da je lovac ubio vuka zato što je ovaj snizio kreditni rejting Hrvatske, tako da se više nismo mogli zaduživati. Još nije sasvim jasno da li je lovcu ministar financija kum ili samo dobar prijatelj.
"Trnoružica" djecu treba poučiti da postoje i rizični krediti, no i iz njih postoji izlaz, a to je refinanciranje.
"Snjeguljica i 7 patuljaka" je prema tumačenju novog hrvatskog školskog programa alegorijska priča u kojoj sedam patuljaka predstavljaju skupinu G7, koja pomaže financijski posrnuloj Snjeguljici da ponovno pokrene ekonomiju i gospodarstvo.


Post je objavljen 15.04.2014. u 11:02 sati.