Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRIJENOS PRAVA ZA ZEMLJU U ZAKUPU DO 28.4.




PRIJENOS OSOBNO - DOLASKOM U REGIONALNU AGENCIJU

Ministarstvo poljoprivrede produljilo je period za prijavu prijenosa prava na plaćanje dodijeljenih za zemlju u zakupu sa 2. 4. na 28.4. 2014. Period prijave je produžen
iz razloga što se prijenos prava na plaćanja obavlja prvi put. Pravilnik o dopuni Pravilnika o provedbi programa izravne potpore i pojedinih mjera državne potpore poljoprivredi u 2014. godini upućen je u žurnu proceduru, te će ovih dana biti objavljen u Narodnim novinama.
Bez prava na plaćanja za zemlju u zakupu poljoprivredni proizvođači neće moći ostvariti potporu. Prenesena prava na plaćanja aktiviraju se podnošenjem zahtijeva. Prijenos prava na regionalno plaćanje može se učiniti prodajom, davanjem u zakup i nasljeđivanjem ili ostalim vrstama konačnog prijenosa. Prijenos prava se radi osobno, dolaskom oba poljoprivredna proizvođača u regionalni ured Agencije za plaćanja.
Vezano za ostvarivanje izravnih plaćanja za 2014. godinu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 1. ožujka započela je sa zaprimanjem zahtjeva poljoprivrednih proizvođača. Zahtjev se popunjava elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnosi se „papirnato“, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji.
Poljoprivredni proizvođači potporu ostvaruju temeljem dodijeljenih prava na plaćanja, ali 2014. godine Agencija za plaćanja ne dodjeljuje nova prava na plaćanja, osim onih iz nacionalne rezerve, i prava koja su im dodijeljena prošle godine. Stoga je važno da na zahtjevu za 2014. godinu bude prijave korištenje prava na plaćanja.
Poljoprivredni proizvođači koji su imali promjenu u veličini posjeda imaju mogućnost prijenosa prava na plaćanja dodijeljena za 2013. tako da to prijave regionalnom uredu Agencije za plaćanja do 28. travnja 2014. Ured prima zahtjeve kako bi za to zemljište bilo moguće zatražiti izravna plaćanja. Period za podnošenje zahtjeva za potporu je od 1. ožujka do 15. svibnja 2014. godine.Zahtjev za premiju za ovce i koze podnosi se od 1. ožujka do 30. travnja 2014. godine.Zahtjev za premije za krave dojilje, plaćanja za mliječne krave i za specifičnu potporu podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja 2014. godine.

Potpis je jamstvo da su svi podaci u zahtjevu istiniti.




Post je objavljen 28.03.2014. u 06:21 sati.