Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

Tajo nemoj plakati

anybody seen my baby photo anybody-seen-my-baby_zpsb082a368.jpg


Borna je samohrani otac i zbilja se trudi. Požrtvovno arbajta po čitav dan ne bi li djetetu osigurao bolju budućnost. Bodri se smatrajući ovo privremenim životom. Ali teško je i mala mnogo nalikuje na svoju majku.

Katkad noću, nakon što djevojčica u pokrajnjoj sobi usne, prebaci sa akcijskog filma na porno kanal i na brzaka se olakša. No češće potrošen od posla i svog tog života, usne prije nego li uopće posegne za spolovilom.

Djevojčica se budi u sitni noćni sat, piški joj se. Pridiže se i ošamućena polazi na zahod. U dnevnom boravku otac spava. Hrče. Na televizoru zatiče skriveni svijet odraslih. U čudu promatra svo to lickanje, pipkanje, cuclanje, sisanje, dahtanje, stenjanje, gnječenje, bjesomučno nabijanje, ljubavne klinčeve razgolićenih blondina, mastiljavih barbika od krvi i mesa... Neobična igra, doista...

Sutradan poslijepodne teta Ramona, debela i majčinski brižna žena pozva Bornu u stranu.
- Znate, danas se zbio nemio događaj - kaže.
Pokušava to izreći, zastajkuje, muca, pretumbava riječi, mijenja rečenice, ali joj ne polazi za rukom. Kako to uopće obazrivo izreći? Kako ga obavijestiti o tome da je njegova djevojčica danas u zahodu razderala drugoj djevojčici gaćice i pokušala joj oblizati, tja, znate već... A....... a, dječake je čitav dan hvatala za genitalije.

Bornino lice ostaje bezizražajno.
- Malo se tu može učiniti – progovori bezbojnim glasom – to su kurvinjski geni. Možda ne znate, ali prije pet mjeseci napustila me je žena. Pobjegla je sa trenerom fitnesa, nekim Boškom. Kriste, to je tako ofucano, zar ne?
Licem mu se zakoturaju krupne suze. Ne prestaju teći. Nižu se jedna za drugom poput proizvoda na pokretnoj traci. Tvornica boli nikada neće u stečaj.
- Doista mi je žao gospodine L., ali morat' ću obavijestiti nadređene.
- Da-da, svakako učinite to – projeca.
U tom trenutku i posljednja nit čeličnog užeta što na okupu drži čitav njegov unutrašnji konstrukt puca i Borna se ruši na tlo ispustivši strašan urlik ranjene zvijeri. Položajem tijela kao u muslimanskih vjernika dok obavljaju namaz bolno rida i slini – oh Bože, zašto si me napustio?

Djeca na hodniku zatečeno promatraju nesvakidašnji prizor. U svojoj nevinosti nikada nisu vidjela do kraja polomljena čovjeka.

Iz Ribica dotrči djevojčica zlaćane kose, grli oca, ljubi ga i sama u suzama progovara
- Tajo nemoj plakati, ja te volim... volim te...



muzika za ugođaj: The Rolling Stones - Anybody Seen My Baby -


Post je objavljen 26.03.2014. u 12:45 sati.