Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mariji, 25. ožujka 2014. godine


Odlučimo se za svetost

Podsjeća nas Gospa na prve dane njezinih dolazaka u Međugorje, na vrijeme kad nam je revnost bila velika vrlina, kad smo se upornom molitvom odupirali napasti grijeha, kad smo se svakodnevno čistili u svetoj ispovijedi. Od tada su, a to se posebno odnosi na mještane, mnogi omlačili, prepustili se užicima svijeta i zaboravili na zavjet srdaca, na obećanja što su ih davali pred oltarom crkve svetog Jakova. Stasale su nove generacije, a mnogi svjedoci lipanjskih predvečerja davne 1981. godine odoše pred nama u Majčin zagrljaj, preseliše se u ljepotu kraljevstva nebeskoga, postadoše zagovornici milosnog vremena što s Brda spasenja nadom ispunja svijet, što blagošću i plamenom istine osvjetljava zakutke zavedenih misli i osjećaja.
Nama je potrebna odluka za svetost, prijanjanje uz sjaj Bezgrješnog srca, sluh koji će u kakofoniji glasova uvijek razgovijetno prepoznati milozvučnost Marijinih riječi, glazbu rajske svjetlosti koja nas prožima jednostavnošću i jasnoćom, koja nas krijepi krasotom neprolazne stvarnosti. Potreban nam je pomak iz učmalosti i letargije, odmak od ponuda koje uspavljuju, koje zavođenjem umrtvljuju duše i prividima pune usplahirana srca, koje ispraznim obećanjima truju zdravi razum i podmeću nam laži perfidno zaogrnute velom istine. Nama je potreban iskorak iz svijeta mržnje, zavisti i zlobe, bijeg od spletki i lukavstava, raskid s pohlepom i gramzljivošću i okrenutost od strepnje i nespokoja. Potreban nam je mir i povjerenje u Gospodina, uraslost u blagost ljubavi, vjera u danima kušnje, nepokolebljivost pred nasrtajima zla, smirenost i strpljenje pred nagovorima onoga koji se glasa kao ričući lav.
Svetost je slijediti Onoga koji je istina, put i život, slušati njegove riječi, živjeti s njegovim mislima, trajati s njegovim osjećajima i ravnati se po njegovim djelima. Sve je to već u nama upisano, začećem nam darovano u duši i moralnim zakonom ocrtano u dubini srca. Gdje i kada je nastao poremećaj? Možda u onom trenutku kad smo poželjeli biti veći i jači od bližnjega, kad smo sa skepsom i nipodoštavanjem prezreli tuđe vrline, kad smo omalovažili Božje darove koje je namijenio drugima, kad smo počeli podcjenjivati umijeća i drugih i precjenjivati vlastite sposobnosti i ne sluteći da nam je sve poklonjeno i da je svaki talent istovrijedan. Ne čini, čovječe, drugome ono što ne želiš da on tebi čini, a niti razmišljaj o drugome onako kako ne bi želio da on o tebi misli. Ne izrabljuj i ne iskorištavaj, ne podcjenjuj i ne osuđuj. Ne donosi brzoplete zaključke i ne ponašaj se kao slon u staklarnici. Ne oholi se u svijetu punom mijenja jer ćeš se ubrzo postati slika onoga na kojeg se odnosila tvoja oholost.



Odlučite se za svetost, dječice, govori Gospa. Slijedite moga Sina i pouzdajte se u njegovu ljubav i milosrđe, poklonite se njegovoj otkupiteljskoj dobroti. Ljubite jedni druge i činite dobra djela, ostavite iza sebe u zemaljskoj prolaznosti trag neizbrisive svjetlosti. Zaboravite taštine koje su smrt duši, koje sebi i drugima nanose bol. Okrenite se radosti života koja se budi u boji poljskoga cvijeta i titra u šumoru prolistale grane. Pogledajte raskoš ozelenjelih polja i uživajte u grimiznom sjaju proljetnih jutara. Zapjevajte s pticama što pjevom rese zlatne zrake buđenja pa će ljubav Božja preko vas poteći u svijet, mir će zavladati u vašim srcima i ispunit će vas Božji blagoslov. Stvoreni ste za život i dionici ste Uskrsnuća, radosti i punine.
Vratite se, dječice, na put koji vodi do nebeskih vrata i ne obazirite se na prevarantske mamce koji izviru iz tame grijeha, koji zavodnički iskušavaju vašu nestalnost i podrivaju plitko korijenje vaše vjere. Uronite još dublje u sjaj moga Bezgrješnog srca da biste razlučili istinu od varki, da biste shvatili Stvoriteljevu ljubav i razumjeli veličinu žrtve kojoj se za vas podložio moj Sin i vaš brat. Priklonite se svetoj ispovijedi da biste u njoj spoznali praštanje Isusovo, da biste očistili duh od zavodnikovih nagovora, da biste srca okupali jasnoćom i oslobodili se brjemena grijeha koji vam ne dopuštaju iskorak u slobodu, koji sputavaju iskrenost i otvorenost, koji se zastorima mraka štite od britke svjetlosti. Vratite se, dječice, onim danima kad je cijelo selo postilo i skrušeno sudjelovalo na svetoj misi, kad ste srcem i dušom slijedili moj glas i pozorno slušali poruke što su ih prenosili moji mali vidioci. Vratite se borbi protiv grijeha i budite primjer onima koji mi hodočaste. Probudite svetost koja u vama zrije a ja ću sve učiniti da bi vaša svetost bila potpuna.



Post je objavljen 25.03.2014. u 20:35 sati.