Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OVA GODINA U SVEĆANOM TONU

KERESTINEC
Piše: Damir Marenić

Svoju jubilarnu 60. Redovno-izvještajnu skupštinu kerestinečki vatrogasci održali su ove subote 22.03.2014.godine u velikoj dvorani društvenog doma u Maloj Gorici. Nakon uvodne riječi predsjednika društva Gorana Škarića slijedila je pozdravljanje dragih im gostiju među kojima su bili dogradonačelnik grada Sveta Nedelja Ivica Pavlić, predstavnik vatrogasne zajednice zagrebačke županije Stjepan Kazić, predsjednik VZG Sveta Nedelja Marijo Švigir, zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija, tajnik VZG-a Ivica Petravić, brojne delegacije vatrogasnih društava ,udruga te medija.
Image and video hosting by TinyPic
Predsjednik Škarić prezentirao je kronološki rad društva u protekloj godini. Između ostalog naglašeno je da je društvo u 2013.godini imalo 18 intervencija na kojima je u prosjeku sudjelovalo 8 vatrogasaca a po važećem cjeniku VZG-a za obavljeni rad to iznosi 48.675,04 kuna. U ovih 18 intervencija bilo je uklanjanja drveća, požara dimnjaka, požara otvorenog prostora, dobave vode na zahtjev jedinice lokalne samouprave, saniranja stanja poslije prometnih nesreća, dežurstava javnih priredbi. Pod edukacijskim djelom spomenimo da je zapovjednik Dario Klemenčić položio stručni ispit za vođenje intervencija, četvero članova položilo za vatrogasnu mladež a jedan član za zvanje vatrogasac. Također četvorica operativnih članova polažu osposobljavanje za rukovanjem motornom pilom dok su posebno ponosni na Sašu Požgaja koji je na vatrogasnom učilištu u Zagrebu stekao zvanje profesionalnog vatrogasca.
Image and video hosting by TinyPic
U operativnom dijelu uvježbavanja sudjeluju na združenoj vježbi VZG-a „PPZ 2013“ te na združenoj vježbi dvaju društava „Stupnik 2013“. Ono sa čime su izrazito ponosni su najmlađi . Svjesni da je budućnost opstanka društva u mladima ,veliku pozornost pridodaju tom segmentu i to jako dobro. Mladi su nastupili na nekoliko kup natjecanja gdje su postizali vrlo dobre rezultate , te na gradskom i županijskom natjecanju gdje su osvojili izvrsno 7.mjesto. Ne bi bio red a da ne spomenemo budućnost kerestinečkog vatrogastva: Branimir Nađi, Tomislav Nađi, Josip Klemenčić, Ivan Klemenčić, Antonio Mandić, Dominik Mandić, Josip Mandić, Mateo Mandić, Juraj Fumić, Borna Jaklenec, Petar Kuprešak i Sara Medved, a tu su i oni najmlađi Lovro Čižmešija, Borna Krajačić, Lovro Fumić, Antonio Kuprešak i Domagoj Nađi.

DVD Kerestinec u 2014.godinu ulazi sa 22 operativna i izvršna člana, 15 pripadnika vatrogasne djece i mladeži te 27 podupirajućih članova. Za ovu godinu predviđena su financijska sredstva u visini 140.000 kuna koja su i realno za očekivati. Tu se ubraja leasing za kombi vozilo te sredstva za proslavu 60 godina koje će ovo društvo ove godine i proslaviti. Na kraju su predane uvjerenja polaznicima za vatrogasnu mladež i vatrogasca te je Skupština prihvatila prijedlog da se devetorici: Nevenko Čižmešija, Branko Čerkez, Tomo Siničić, Neven Trošić, Antun Togonal, Ivan Klemenčić, Stjepan Kirinčić, Wolfgang Wunner, Georg Henkel na svečanoj sjednici povodom 60 godina društva dodjeli priznanje Počasnih članova DVD-a Kerestinec.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 23.03.2014. u 14:48 sati.