Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ALGA CHLORELLA - SUPERHRANA





PRIRODNI KOKTEL VITAMINA !

Odlika superhrane je da je spravljena od više sastojaka biljke, pa se zato kaže da je od cjelovite biljke i tu je njena prava vrijednost.Farmaceutski i vitaminski proizvodi spravljeni su samo od jednog pročišćenog sastojka.
Jedna iz kategorije superhrane je jednostanična slatkovodna mikro alga Chlorella. Ona je prirodni koktel vitamina A i C, B12 i B3 te sadrži željezo, klorofil i svoj prirodni faktor rasta jer stimulira svaku stanicu u organizmu.
Na što Chlorella djeluje?
Budući da ima faktor rasta, u ljudskom tijelu stimulira obnavljanje tkiva čak i onog mehanički oštećenog. Zbog visokog sadržaja karotena jako dobar je suplement za ljude koji ne konzumiraju dovoljno žutog i zelenog povrća. Vrlo je bogata antioksidansima, poboljšava cirkulaciju i imunitet i smanjuje razinu lošeg kolesterola. Ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje.Alga chlorella je alkalna namirnica i pomaže u balansiranju pH u organizmu. Pomaže pri čišćenju organizma od teških metala žive i aluminija. Chlorella ima dokazano antitumorsko djelovanje na stanice karcinoma jetre. Pomaže u prevenciji i liječenju anemije zbog količina folata koje sadrži te vitamina B12 i željeza. Normalizira protok tjelesnih tekućina. Polisaharidi shlorelle imaju imuno stimulativno djelovanje.Istraživanje in vitro na fibroblastima ljudske kože je pokazalo da chlorella djeluje zaštitno protiv slobodnih radikala. Značajno smanjuje oštećenja DNA kod fibroblasta izloženih H202.
Konzumira se u prahu ili tabletama i dodatak je prehrani.


Post je objavljen 15.03.2014. u 05:56 sati.