Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/globesumarska

Marketing

Foto natječaj

Povodom obilježavanja Dana meteorologa Šumarska škola otvara natječaj za najbolju meteorološku fotografiju

Ako imate fotografije duge, oblaka, oluja, idiličnih snježnih fotografija ili predivnog zalaska sunca svoje fotografije možete prijaviti na natječaj za najbolju meteorološku fotografiju u 2013. godini. GLOBE grupa smjera meteorološkog tehničara, koji se u cijeloj Hrvatskoj školuju jedino u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac, obilježit će Dan meteorologa. Kao dio obilježavanja raspisuje se natječaj za najbolju meteorološku fotografiju 2013. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani do 21. ožujka, a rezultati će biti objavljeni na dan obilježavanja 24. ožujka. Fotografije se mogu snimiti u bilo kojem dijelu Hrvatske, a trebaju sadržavati neki meteorološki motiv. Bio to oblak, oluja, idilični snijeg ili pak potpuno vedro nebo. Stručni žiri sastavljen od meteorologa i fotografa odluku o najboljim fotografijama razmatrat će omjerom kvalitete fotografije i zanimljivosti i jedinstvenosti meteorološke pojave na fotografiji.

Svaka osoba može poslati maksimalno 3 fotografije do 21. ožujka u 23:59h na e-mail meteo.natjecaj@gmail.com, a detalje prijava pročitati na dnu ovog teksta. Najbolji autor osvojit će dvodnevno putovanje u Gardaland koje će osigurati putnička agencija KA travel u terminu po dogovoru. Dok će svi autori užeg izbora fotografija, njih 10, dobiti diplome.

GLOBE grupa Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac u programu obilježavanja Dana meteorologa održat će mnogobrojne radionice, predavanja, kvizove i druge aktivnosti za osnovnoškolce, a pripremit će se i poseban program za vrtiće. Sve posjetitelje očekuje i izložba meteoroloških fotografija kao i predavanje poznate sinoptičarke Dunje Mazzocci Drvar. Više o programu obilježavanja Dana meteorologa koji će se održati 24. ožujka u prostorijama škole čitajte na ovim internetskim adresama.

DETALJI PRIJAVA

Što fotografirati?

Fotografija u prvom planu treba prikazivati meteorološku pojavu ili meteorološku temu, a druge objekte ili ljude svakako treba izbjegavati. Fotografija treba biti snimljena u 2013. godini u bilo kojem dijelu Hrvatske.

Pravila

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane, s maksimalno tri fotografije po osobi koja se prijavljuje na natječaj. Krajnji rok za slanje fotografija je 21. ožujak 2014. godine u 23:59h.

Format fotografija: jpeg, 1200px po dužoj stranici fotografije s max veličinom od 2MB
Imenovanje fotografije: ime autora_lokacija fotografiranja_ime fotografije
npr. petra perić_Karlovac_veliki oblak

Fotografije uz osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja, e-mail, broj mobitela) poslati na e-mail meteo.natjecaj@gmail.com uz naslov „Za fotografski natječaj“. Prijave koje ne sadrže sve potrebne podatke neće se razmatrati.

Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja fotografija ustupiti organizatoru za potrebe promidžbe natječaja bez naknade. Autori čije fotografije uđu u uži izbor (top 10) dužni su dostaviti fotografije u visokoj rezoluciji.

Nagrade

Izbor najboljih 10 fotografija kao i najbolju fotografiju vršit će stručni žiri sastavljen od fotografa i meteorologa koji će ocjenjivati kako kvalitetu fotografije tako i zanimljivost meteorološke pojave na njoj te omjerom ta dva kriterija odlučiti.

Nagradu za prvo mjesto osigurat će putnička agencija KA travel, dvodnevno putovanje u Gardaland u terminu po dogovoru. Ostalim autorima čije fotografije uđu u uži krug (top 10 fotografija) dostavit će se diplome.

Veselimo se vašoj prijavi!

Post je objavljen 10.03.2014. u 19:02 sati.