Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

RAT ILI MIR

Ukrajina na rubu ponora a zapad iznenađen Ruskom intervencijom.
Što reći, zapadni cinizam opet na djelu. Dijelili su na maidanu kolače prosvjednicima ali ih nisu upozorili na naknadne želučane probleme.
I gle sad čuda. Ukrajincima kolači imaju gorak ukus. Eto nevalja biti proždrljiv.
Može trenutna vlast pričati što god hoće ali na vlast su došli silom uz podršku stranih država. Silom su zauzeli vladine zgrade, silom potjerali predsjednika i silom ga smijenili. Januković je kleptoman, nesposobni korumpirani političar pod kontrolom tajkuna. Za sve mu se može prigovoriti ali ne i za to da nije nudio ustupke opoziciji. Bio je nesiguran i neodlučan te je za to i platio cijenu.
Januković je na izborima izabrani predsjednik, jest mogao je odstupiti i riješiti situaciju mirno ali isto tako mogla je i opozicija odustati i riješiti situaciju na izborima. Ovako imao što imamo. Nit je Janukovć predsjednik a niti se oporba može hvaliti legalitetom i demokracijom.
Oporba je preuzela vlast i donijela zakon o zabrani Ruskog jezika. Šest ministarski mjesta među kojima ministarstvo obrane i ovaj zakon su cijena koju Timoščenko i Kličko moraju dati radikalnoj desnici. Nemojte zaboraviti da su maidan branili momci iz desnog sektora i da su oni zapravo srušili Janukoivća. Oni sada samo naplaćuju svoj rad. Taj isti zakon poslužio je kao okidač prosvjeda u istočnoj Ukrajini i dao je povod Putinu za intervenciju s ciljem zaštite etnički Rusa u Ukrajini.
Putin je upozoravao, naredio velike vojne vježbe, dozvolio Janukoviču press konferenciju u Rusiji ali kad to nije dalo rezultata odlučio se za direktnu akciju.
Zauzeli su Krim te su na istoku Ukrajine izveli proruske snage i zauzeli zgrade regionalnih vlada. Pokazali su da i dokazali da nova vlada nema nikakav utjecaj na istoku zemlje već da samo predstavlja zapadnu Ukrajinu.
Gledam govor premijera Jacenjuka, nema sretnog lica, zapravo podsjeti me na govor Gruzijskog predsjednika Sakašvilia kad je shvatio da Zapad neće pomoći.
Pozivi trenutne vlade na mobilizaciju i alarmiranje vojske su šuplja priča.
Ukrajinska vojska ne postoji. Nije intervenirala kada su desničari uspostavili kontrolu nad Kijevom, nije intervenirala kada su Rusi okupirali Krim i neće intervenirati jer se potpuno rasula.
Amerikanci Francuzi i Britanci su najžešći kritičari Putina. Istina je dakle da kur..e uvijek najviše pričaju o poštenju.
Što reći za Hrvatske analitičare gledam na dnevniku nove TV gostovanje dekana Cvrtile. Čovjek se trebao barem potruditi da bude nepristran i profesionalan. Ako je on među našim najboljim vanjskopolitičkim stručnjacima onda je bolje da ukinemo vođenje vanjske politike.
Sukob u Ukrajini je bolan pokazatelj svijeta u kojem živimo. Laž, propaganda i manipulacije su jako poželjne kada su u nečijem interesu.
Mediji su opet zakazali i zauzeli strane. Od objektivnosti nema ništa.
Tko će pobijediti u ovom sukobu je nepoznanica ali je zato siguran gubitnik UKRAJINSKI NAROD.



Post je objavljen 03.03.2014. u 10:21 sati.