Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

ŠKOJU MOJ..





Ja slidija san dug i težak put,
putova stazon svojih snova – ali uzalud...
po cilon svitu iska kruh i sol
za smekšat tvoje srce kameno
(Luky)

Cera su neki tiskovni mediji i neki portali donili vjest da su se u Riku našli gradonačelnici i načelnici paških općina.


Udruga "Veli škoj" iz Zubovići organizira koncert "Zvuci otoka Paga" ki će se održat 15. marca 2014. u hotel "Adriatic" u Opatiji, klapskom pismom i pivanjen "nakanat" okupit će sve zajubjenike pisme na otoku. Time bi se pokazalo jedinstvo otoka ka očuvanju glazbene kulturne baštine.

U postu od 10.12.2014. "Ode barba Božo" pisa san kako me zva jedan Barbaćanin sa idejon o ujedinjenju svih na otoku i da bi ja moga dat svoj doprinos tome. Još san napisa da ne sumnjan u njegove dobre namjere. Na sriću to će se dogodit najavljenim koncertom u Opatiju.
Pored svih pokušaja da Josipu pomognem, prevagnulo je moje ponovno angažiranje u sportu. Bilo je teško odbit ponudu vaterpolo kluba "Primorje" da budem njihov klupski fizioterapeut. Vaterpolisti Primorja su u današnjin sportskim okvirima, kako i košarkaši Chicago Bullsa sa Jordanom i ekipom ka je harala NBA-om.

U ovoj ekipi Primorja je sada pet reperezentativaca Hrvatske, dva Mađarska reprezentativca, od kojeg je Denes Varga službeno najboji igrač na svitu, tu je jedan Rumunj, Crnogorac, i jedan Španjolac. Kako onda odbit tu ekipu. San svakog fizioterapeuta je bit uz takve šampione. Ca Pag nebi triba bit ponosan time, da je tamo jedan Pažanin?

To je bi razlog zac nisan moga Josipu pomoć na ovome projektu. Svim sercen san uz to da se konačno na otoku svi zovemo Pažanima. Pa otok nam se svima isto zove. Mislim da je to dobar pocetak da se neke stvari dovedeju u red, i da više ne palamudimo kako se u Dinjišku pokrivaca nosila prije nego u Pag. Da nan se ne dogodi da Primoštenci govoriju da se čipka šila u Primošten prije nego u Pag, a ova ca sada uci dicu šit "primoštensku čipku" je ucila šit čipku u Pag. Mislim da je vrime da se više rece: "bobu bob, a popu pop", bez da se iki juti. Samo će se tako moć doć do jedinstva na otoku. Neka to bude pismom, kako je zamisli Josip, jer uz pismu sve lakše gre.

Znan da sada imam otvorene komentare na blogu, da bi mi tribalo pol godišća odgovarat i karat se sa svima kako pišen pizdarije i upuštat se u sve moguće kuntreštivanje ca je bilo prije, kokoša ili jaje.
Zac san sada politički preskoci Novajce i Kolanjce, a spomenu Dinjičare? Zac se nikada u ovome pametovanju ne spominjeju Lunjani? Ca oni ne živeju na otoku Pagu? Nema potribe jer mislim da će te mudre gradonačelničke i načelničke glave, konačno stavit sve na svoje misto. Ako ima pameti?!
Lipo je cut kada gradonačelnici i načelnici govoriju da su na otoku zapuhali neki novi vitri. Zato san se zadnje vrime cudi, zac u Pag više ne puše Tremuntana. Sveti je to vitar, a u Pag se uvik govorilo: "Tremuntana, bura parićana".

Bura je ona ka uvike sve ocisti, pomete, pa se nadan da će nakon ove početne tremuntane, doć jedna dobra bura i stavit sve na svoje misto.
Živi bili pa vidili!



Post je objavljen 01.03.2014. u 13:41 sati.