Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

JOŠ JEDAN TWINNING PROJEKT





PROJEKT ZA PROVEDBU ZPP i ZRP-a NAKON 2013.

U hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu otvoren je 27. veljače Twinning projekt „Priprema hrvatske Agencije za plaćanja za provedbu ZPP i ZRP-a nakon 2013. godine” . Otvaranju projekta prisustvovala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, Njezina ekscelencija Emanuela D’Alessandro veleposlanica Republike Italije i Njegova ekscelencija g. Maciej Szymanski, veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj, Francesco Martinelli voditelj projekta države članice i ravnatelj talijanske Agencije za plaćanja u poljoprivredi i nacionalnog tijela za koordinaciju akreditiranih Agencija za plaćanja Republike Italije i Ivan Macanić, zamjenik ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u RH i voditelj projekta.
Svrha ovog projekta je jačanje unutarnjih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) i postizanje spremnosti za lakšu tranziciju i neprekinuto poslovanje u provedbi shema potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u skladu s EU pravilima i propisima u razdoblju nakon 2013. godine, kako bi se osigurala kontrola mjera, povećanje učinkovitosti i prilagodba novih alata Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i Zajedničke ribarske politike (ZRP).
Projekt izravno utječe na usklađivanje Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava s reformom ZPP-a u razdoblju nakon 2013. Druga dva očekivana rezultata projekta su priprema mjera Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EMFF) kao i priprema i provedba nove ZPP i ZRP informativne kampanje.
Ovaj projekt će se provoditi 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.700.000,00 eura, 95% financira se iz programa IPA, a 5% od strane Republike Hrvatske. Cilj projekta je stjecanje znanja i jačanje profesionalnih potencijala APPRRR-a za provedbu mjera ZPP-a i ZRP-a, te priprema i provedba informativne kampanje za poljoprivrednike. Iskustvo i znanje dobiveno tijekom provedbe Twinning projekta postat će dijelom interne procedure APPRRR-a.





Post je objavljen 27.02.2014. u 23:55 sati.