Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdkurilovec

Marketing

DVD KURILOVEC NA POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Rano ujutro 12.2.2014. DVD Kurilovec je preko VOC-a zaprimio dojavu o potrebi izlaska na intervenciju i izradu zečjih nasipa u mjestu Petrovina Turopoljska gdje se voda iz potoka Lomnica izljevala iz korita i ugrožavala stambene objekte i u poplavljivala podrume. Na intervenciju smo izašli sa 5 vatrogasaca te smo uz punjenje vreća za izradu zečjih nasipa ispumpavali i vodu iz poplavljenih podruma.



Nakon završetka intervencija u mjetu Petrovina Turopoljska, zaprimamo novu dojavu VOC-a te krečemo na ispumpavanje podruma u Pokupskoj ulici Kurilovcu, te odmah nakon toga na ispumpavanje poplavljenog dvorišta u naselju Jagodno i podruma u naselju Donje Podotočje.

Nakon samo nekoliko dana, u Nedjelju 16.2. zaprimamo dojavu VOC-a o proglašenju stanja pripravnosti te je sedmero naših vatrogasaca u punoj pripravnosti dežuralo u prostorijama DVD-a. Iako nije bilo potrebe izlaska naših vatrogasaca, obavješteni smo da već idućega jutra započinjemo s dežurstvima u mjestu Čićka Poljana koju poplavljuje rijeka Odra.



Ujutro dana 17.2 u 5:00 sati preuzimamo smjenu dežurstva u Čičkoj Poljani gdje smo uz punjenje vreča i izradu zečjih nasipa ispumpavali vodu iz poplavljenih podruma.



Dežurstva u Čičkoj Poljani nastavili smo i sljedećih dana i to 19., 21. i 24.2. tijekom kojih smo vršili evakuaciju pasa iz uzgajivačnice Hemen...



...čamcem prevozili mještane...



...punili vreće pijeskom...



...mještanima dostavljali hranu...



...ali i družili se s kolegama iz DVD-a Lukavec.



Post je objavljen 26.02.2014. u 14:19 sati.