Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

XLI

Jučer sam vam napisao nekoliko riječi o posjetu koncertu u "Lisinskom", a danas bih nastavio priču sa još nekoliko riječi i ponekom fotkom vezanom uz samu koncertnu dvoranu.

Na OVOJ stranici su lijepo zapisani svi najvažniji datumi i činjenice vezani uz tu reprezentativnu dvoranu, a jedan od najzanimljivijih je taj da se dvorana gradila punih 12 godina, od 1961. do 1973. godine. Sjećam se, dok sam bio klinac (dvorana je započeta s gradnjom 3 godine prije moga rođenja, a dovršena kada sam imao 9 godina) ta je dvorana bila sinonim za ono što se u narodu obično zove "gradnjom Skadra na Bojani", nešto što se nikad završiti neće. (kao ilustraciju tog izraza pronašao sam TEKST vezan uz još jednu sličnu zagrebačku instituciju koja se gradila dugo vremena: zagrebačku džamiju, dovršenu 1987.!)

No, dvorana je ipak završena i lani je slavila 40 godina svog postojanja što je popraćeno duhovitim sloganom "XL Lisinski" koji se provlačio kroz medije na mnogo načina. A jedan od načina obilježavanja te obljetnice je bio i otvaranjem "knjige utisaka" odnosno točnije "zida utisaka" lijevo od blagajni u foajeu dvorane. Zabilježio sam napisano sa nekoliko slijedećih fotki!



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Čestitke Viti na prvom koncertu! Snimio: Vanja


Zagrepčani su zauvijek gladni kulture. wink Snimio: Vanja


Vrlo estetički rečeno ... wink Snimio: Vanja


Šest Šveđanki iz koncertne dvorane ... wink Snimio: Vanja


Post je objavljen 19.02.2014. u 14:51 sati.