Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

Kličko u ringu.

Već neko vrijeme traju prosvjedi i sporadično nasilje u Ukrajini. Neformalni vođa i pokretač prosvjeda je poznati boksač Vitaliji Kličko. E to je jedan svestran čovjek, nakon što je cijeli život mlatio vreću za boksanje iz borilačkog bacio se u politički ring.
Sa jakim mentorima ( SAD I EU ) bez velikog znanja i iskustva na meč je izazvao Janukovića prevrtljivog i nesigurnog borca. I taman kad je doveo Janukovića pred nokaut u ringu uđe Janukovičev mentor Vladimir Putin. . Putin je iskusan borac, judo majstor, karatista, dobar poznavatelj prilika, odličan lovac i sportaš. Potpuni obim njegovi sposobnosti je velika nepoznanica i misterija te strogo čuvana tajna. Taj borac uvijek ima spremnog asa u rukavu.
Ukratko dostojan protivnik Kličku. Sad već imamo meč u Teškoj kategoriji.
Kličkovi mentori vidjevši novo nastalu situaciju, savjetuju svog borca, da spusti loptu, da ne brza i da bude krajnje oprezan. Njegov protivnik kaznit će i najmanju pogrešku i zadati nokaut kada to nitko ne očekuje.
Svatko sjedi u svom kutu ringa, situacija je krajnje napeta ali nitko ne žele potegnuti prvi potez i započeti otvoreni meč. Ulozi su veliki, smišljaju se strategije i varijante ali zasada nitko ne napada. Ide se na iscrpljivanje protivnika i živaca. Publika (narod) je na rubu živaca i počinje se tući kad već neće njihovi idoli i favoriti u ringu. Boksači stoje a publika sa tuče.
Postoji strategija da se meč proglasi neriješenim,da se smiri publika koja se tuče , ali zasad to borcima ne odgovara. Obje strane u ringu računaju s pobjedom.
Putin je iskusan borac i točno zna gdje se nalazi no pitanje je zna li to Kličko.
Da li Kličko zna da se nalazi u ringu gdje nema pravila, gdje te mentori lako napuste i okrenu se protiv tebe i gdje dobiješ nokaut od onog za kog se najmanje nadaš.
Mentori stalno nalaze svoje borce, malo ih posvađaju , puste da se tuku, onako čisto da odmjere snage, pa i opet smiruju i po potrebi ako se otmu kontroli mijenjaju.
Krajni ishod meča je jasan. Svud u svijetu je uvijek isti. Nema razlike bilo da je meč u Ukrajini, Bosni ili Siriji.
Mentori upravljaju situacijom, borci u ringu samo kupe slavu a publika plaća cijenu.




Post je objavljen 15.02.2014. u 08:45 sati.