Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Tko je čuo za zagrebačku tvornicu rashladnih uređaja?

Drage i dragi moji, nakon urbanističkih pitanja se danas vraćamo na još jednu rundu "čeprkanja" po prošlosti grada ... moj prijatelj i prijatelj ovoga bloga, VT, zamolio me je da vas priupitam da li je netko od vas ikada čuo za Tvornicu rashladnih strojeva Zagreb?

Razlog za to pitanje je ovaj amblem koji mu je stjecajem okolnosti dopao u ruku. Amblem djeluje vrlo profesionalno, kao da reprezentira firmu solidnoga ugleda .. međutim, nitko od nas nikada nije čuo za nju. Stoga, ako znate bilo što o njoj, javite mi, molim vas!



Amblem firme. Snimio: VT


Tokom kratkog istraživanja palo nam je na pamet da je to možda neka ranija inkarnacija tvrtke "Termommehanika" iz Sesveta koja je prema Izvješću revizije pretvorbe i privatizacije osnovana 1953. godine, ali ne piše pod kojim imenom, a izgled amblema taman podsjeća na doba 50-ih i 60-ih.

Djelatnost firme bila je (citiram iz Izvješća): " ... izvoz i uvoz robe, proizvodnja i montaža toplinskih, klimatizacijskih, ventilacijskih, termoenergetskih, elektroenergetskih, električnih, plinskih postrojenja, uređaja i instalacija." A što se tiče njenih posljednjih godina života i stečaja 1999. godine, tu se i ponovo spominju imena ljudi koji su već spominjani u raznim drugim slučajevima stečaja: Marija Šola npr.

Hvala vam na svakoj informaciji!



Post je objavljen 11.02.2014. u 09:09 sati.