Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaffka

Marketing

Protesti

Protesti



Nakon što se završe konsultacije demonstranata i drugih interesnih grupa sa Skupštinom našeg kantona (Tuzla) očekuje se rješavanje brojnih otvorenih pitanja naše posrnule ekonomije i društva. Samo je pitanje koliko je onih koji su realni u svojim zahtjevima prema donosiocima zakona i zašto se u tim zahtjevima još uvijek ne vidi smanjenje plata izabranih zvaničnika i njihovo izjednačavanje sa federalnim prosjekom, ukidanje ostalih naknada, ispitivanje porijekla imovine i oduzimanje one nelegalno stečene, smanjenje broja zaposlenih u administraciji i ini drugi koji se mogu pročitati na socijalnim mrežama.

Promjene se moraju vršiti rezovima na štetu onih koji se obogatiše u kratkom periodu, moraju biti smišljene i efektne i ne po džepu budžetskih korisnika koji trpe arogantnu i nesposobnu Vladu već mjesecima, pripremajući se za štrajk.

U šta će se sve ovo pretvoriti; sveopći bunt, raspirivanje tenzija i huškanje nacionalnih grupa jednih na druge, rat političkih partija ili secesije raznih vrsta - neko već sigurno zna. Na raji je da se nada da će, tek, bolje živjeti od pošteno zarađenog dinara.

Post je objavljen 10.02.2014. u 22:50 sati.