Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Poznate lokacije s filmova i serija

Svi poznamo mnoge lokacije s filmova, i ostalih medijskih stvari. Danas ću navesti nekoliko lokacija i govoriti o njihovoj sudbini poslije "zlatnih dana", i malo o povijesti.

Kuća iz "Malcolma u sredini"- 12334 Cantura Street, Studio City, California, SAD

Najbolje poznata kao stara uvenula i neuredna kuća iz "Malcolma u sredini". Poslije 2006. nitko nije znao za njezinu sudbinu. Tako dugo dok je nepoznati kupac nije 2010. kupio za 300 000 dolara. No, onda je već kuća izgledala kompletno drukčije, potpuno neprepoznatljivo. Prepoznajete li je vi?



Autobusna stanica iz "Forresta Gumpa"- Chippewa Square, Savannah, Georgia, SAD

Poznata autobusna stanica iz "Forresta Gumpa", gdje Tom Hanks govori svoju priču više nije na svojoj lokaciji, nego je klupa premještena u Povijesni muzej grada Savannah. Interesantno je još da Forrest nije živio u Alabami, nego u Južnoj Karolini, u Varnvilleu, gdje je bio set za snimanje "Forresta Gumppa". Ona danas izgleda ovako.



Central Perk iz "Prijatelja"- studio u Burbanku, California, SAD

Ovo nije pravi kafić, on je bio lociran u Burbanku, Californiji. Iako je to bio studio, danas je preuređen u kafić, koji možete posjetiti. U sklopu je "Warner Brosa".



Grad i akademija u "Policijskoj Akademiji"- Toronto, Kanada

Iako se spominje da je snimana u Miamiju, nije. Prvi i drugi dio su kompletno snimani u kanadskom Torontu. Za scene u akademiji, poslužili su studiji Lakewooda u istom gradu.


Kuća McCallistera iz "Sam u Kući 1 i 2"- Winnetka, Illinois, SAD

Ona je originalno bila u vlasništvu Johna i Cynthie Abendshien. Kupili su je 1988. za 875 000 dolara, a 1990. redatelj Chris Columbus je zamolio par da snimi film u njemu. Nakon ogromnog uspjeha, par je prihvatio da snime i nastavak. Nakon toga, ne zna se puno detalja o kuči, no 2011. Abendshienovi su odlučili prodati kuću za 2.4 miljuna dolara. Tek prošle godine javio se kupac koji je kupio kuću, a onda se cijena snizila za 600 000 dolara. Izvana je kuća ostala nepromijenjena, dok unutrašnjost izgleda malo drugačije.





Post je objavljen 09.02.2014. u 13:56 sati.