Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Vijest

Piše Večernji list: „Učenik usred nastave šakom udario profesora!“

Profesor Elektrotehničke škole u Zagrebu lakše je ozlijeđen u napadu kojeg je u petak na njega izvršio 17-godišnji učenik.
Mladić je profesora udario šakom u glavu za vrijeme održavanja nastave. Po učitelja je u Konavosku ulicu došla hitna pomoć koja ga je prevezla u bolnicu Rebro. Ustanovljene su mu lakše ozljede te je pušten na kućno liječenje.


Neš ti vijesti. Vijest bi bila da je profesor šakom udario učenika. Ovo je sasvim uobičajeni način, sve češći u našim školama, kako učenici tretiraju profesore koji im nisu po ćejfu. No za utjehu, imaju naši profesori još vremena doživjeti 'pravi' 'tretman kad učenici počnu upotrebljavati 'vaspitne palice', 'hladno oružje', a onda po ugledu na američke nezadovoljnike i 'vatreno oružje'. Za sada ovo potonje je kod nas izuzetna rijetkost iako je i toga bilo (primjerice u Varaždinu prije nekoliko godina).
Kako će tada naša žuta štampa ocijenjivati takav događaj: kao super vijest?

P.S. Nisam sklon prenositi ni pisati o takvim stvarima, no ovo me pogodilo u 'živac'. Piše naime da je nakon učinjenog mladac mirno izašao iz učionice, otišao u hodnik i pričekao da dođu po njega. Ne tvrdim, ali je moguće da mu je možebitno bila jedina želja pojaviti se u novinama, a onda naši novinari tipa 'faca s placa' to jedva dočekaju i omogućuju mu pojavljivanje u javnosti. Često mi pada na um metamorfoza našeg novinarstva: informativno, istraživačko, žuto a sad se sve više pretvara u lešinarsko.


Post je objavljen 07.02.2014. u 23:30 sati.