Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Tamna noć p. Luke od Raspete Ljubavi


-Stisnut i prítisnut, zgnječen i prignaječen, raspet i propet sa križa mogu samo napisati samó jedan znakić '-' kojii znač: 'ELOI, ELOI LEMA SABAHTANANI'
-Pitam se zašto mi ovako zgnječenu, pritisnutu na križu propetu preživjela mngućnost reći kako mi je A to može biti da zavapim: 'žedan sam!'. Ah pa da i Sin Božj sa križa je uspio reći 'svršeno je" i sa tim riječima nas sve spasiti.
-Zašto je ova noć tako tamna. Zašto ako ne da nastane "Tamna noć p. Luke od Raspete Ljubavi'.
-Odabran i pomazan. Odavno ste vi Gospodinu rekli da, odradivali svoje u njegovu vinogradu. Gospodin je vjeran i uvijek na nas isto gleda, mi smo oni koji se mijenjaju. Srce Isusovo i danas krvari za nas. Zove kao i na početku, još traži našu ljubav, ne čita On blog da bi saznao što je s njegovim pomazanikom. Poznaje naše srce dublje od nas, svaki njegov drhtaj zna. Kad smo mu srce svoje predali - SVE smo mu predali. Đavo uzima porez na naše nagomilane strahove i mržnje, a Gospodin je carinike sa smokve brao. Tko je kao On. Nama se opasati i vratiti vinogradu, a ne u kupusištu.
-U gluhoj noći gonetam riječi koje došle su mi kao odgovor na vapaj ovako raspetu: 'žedan sam!' A znače mi i govore, da raspet se može bit ne samo u bolesti.
-Luka, hvala ti na svemu. Po tebi nam je Gospodin dao samoga sebe. Odgovorni smo za tvoju svetost i zato ću te molitvom pratiti.
-Kako sam? Ovako propet, raspet - a kako mogu bit? Ali ne nipošto nije onako kako je uobičajeno GRRROZNO Ne, ne níje tako! Jer Znam da su se već prije sa kríža začule spasonosne riječi; SVRŠENO JE!
-O boli tupa, glupa. beskorisna. Kako dobro je patit. Da, da dobro je patit pridružujući svoju bol Onam koji je svojom patnjom spasio svijet. Oh kako je dobro znati da bol niti je tupa, niti glupa, niti beskorisna. Kako je dobro svemu sto voliš svojom bolju poljubac dati.
-Čovječe, bez križa bismo umrli, a oko nas bi sve propalo. Otkupiteljstvo je jos u njemu. Ako smo u vjeri imamo Milost Kriza, ako ne - onda pakao mučenja. Ja sam si umišljao da sam lijep i sav Božji zbog te milosti a onda mi je rasvijetljeno da sam u milosti baš zbog onih koji me razapinju i da me Gospodin skinuo sa smokve da iste sam ne razapnem. A ja sam bio sposoban to učinit tri puta kvalitetnije od njih. Onda bi nastao pakao u kojem bismo svi izgorjeli. Ako Križ nosimo i molitva je jaka, ako ga vučemo za sobom - jok. Zato se valja uozbiljiti i opaliti jednu devetnicu za Isusovce Možemo od danas započeti skupa.

Post je objavljen 06.02.2014. u 09:03 sati.