Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Glen Duncan

Glen Duncan - Ja, Lucifer

Bulgakov je Vraga smjestio u Moskvu dvadesetih godina prošlog stoljeća, Updike u Ameriku s trima zgodnim komadima, britanska mlada nada Glen Duncan u tijelo neuspjelog pisca i samoubojice u London – danas. Bog je iz bogzna kojeg razloga odlučio Sotoni dati još jednu priliku prije konačnog Kraja. Ako uspije provesti mjesec dana u tijelu smrtnika a da pritom ne počini ni jedan grijeh iskupit će svoju vječnu prokletu dušu i pritom još dobiti priliku da uživa u Gabrielovu amaterskom propuhivanju rogova. Hoće li vrag prihvatiti izazov? Vraga hoće… radije će iskoristiti priliku da ispriča svoju verziju događaja i pritom si priušti mjesec dana nezaboravne ševe i čiste zezancije uz mrak od provoda.

Glen Duncan - Posljednji vukodlak

Još jedan puni mjesec – i sve će biti gotovo. Jacob Marlowe izgubio je volju za životom. Dvije stotine godina luta svijetom, porobljen vlastitim luđačkim apetitima i mučen uspomenom na svoj prvi i najmonstruozniji zločin. Sada, kao posljednji od svoje vrste, zna da ovako ne može nastaviti. No, kako broji posljednje dane do samoubojstva, nasilno ubojstvo i neobičan susret uvući će ga natrag u očajničku potragu za životom – i ljubavlju.

Briljantna retorika, zasljepljujuće metafore i egzibicionistička igra riječi – svi koji su čitali Duncanovo urnebesno prethodno djelo Ja, Lucifer, kad su se napokon prestali cerekati, otprilike znaju što od ovog otkačenog autora mogu očekivati. Za sve ostale, recimo ukratko: ovaj literarni ekvivalent zarivanja zuba u sam vrat književnosti napisan je s takvom skandaloznom svirepošću i vrsnim humorom da će vijest kako je Posljednji vukodlak samo prvi dio najavljene trilogije svaki čitatelj dočekati zavijanjem na Mjesec.

Glen Duncan - Talulla ustaje

“Kad se mijenjam, mijenjam se brzo. Mjesec izvlači kako-god-se-to-zvalo iz zemlje i to prolazi kroz mene ludom, mahnitom, vijugavom nestrpljivošću. Savijena sam, rastrgana, a zatim gurnuta do apsurdne moći. Potpetica se smješta. Posljednji pas protrčava. Žena je vukodlak.”

Žena je Talulla Demetriou, koja oplakuje svog vukodlačkog ljubavnika, Jakea, čija ju je nasilna smrt ostavila na vjetrometini s vlastitom uzvišenom monstruoznošću. Proganjana od strane Svjetske organizacije za kontrolu okultnih fenomena, mora naći sigurno i skrovito mjesto gdje će na svijet donijeti Jakeovo dijete. Rođenje, ispod punog mjeseca u zabačenoj kolibi na Aljasci, potpuno će iscrpiti Talullu, no s novorođenim sinom na rukama, vjeruje kako je najgore iza nje – dok se prozor ne rasprsne u tisuće komadića, a ona otkriva kako je najgore tek pred njom.

Briljantna retorika, zasljepljujuće metafore i egzibicionistička igra riječi, ista blistava imaginacija i crni humor, iste dubine horora i simpatije, ista narativna energija koja pršti iz svake stranice koju je Glen Duncan demonstrirao u svom prvom dijelu trilogije, Posljednji vukodlak, sve nam to reprizira u ovom romanu. U fantastičnom drugom dijelu trilogije, Duncan će nam predstaviti junakinju poput ni jedne prije, konačnu inačicu ženke za dvadeset prvo stoljeće.

Glen Duncan - Krv naša nasušna

WOCOPA više nema, ali vampiri i vukodlaci i dalje nisu sigurni. Broj vukodlaka raste iz dana u dan, a Talulla i njen mali čopor pokušavaju opstati u svijetu koji postaje sve luđi. Njene snove i misli pohodi Remshi, vampir star 20,000 godina, koja godina gore-dolje. Zašto?

Remshi je najstariji poznati vampir, star 20,000 godina. Prošao je sve i svašta i odjednom iz misli ne može izbaciti Talullu, vukodlaka. Da li je moguće da je ona reinkarnacija njegove ljubavi iz davnina? Da li Val živi u njoj? Mora biti tako, jer kako drugačije opisati naglu pojavu seksualne želje, nečeg nespecifičnog za vampire?

Justin je Remshijev ljudski zaštitnik i ona se boji za njega. Sa Remshijem nešto nije u redu, a on to ne zna. Ona je smrtnik svojom voljom i Remshi je pretvara u vampira kako bi je spasio, kao čin zahvale za njenu službu. Međutim, Justin odlučuje poći na osvetnički pohod. Neki stari računi su ostali neraščišćeni. Da li će na kraju tog put pronaći zadovoljstvo?

I dok militantno krilo Vatikanske crkve, nasljednik nekadašnjeg WOCOP-a, pokušava istrijebiti i vampire i vukodlake, miješajući u sve to politiku, drevni neprijatelji se udružuju jer jedino tako mogu doći do svog spasa, a drevno proročanstvo samo što nije ispunjeno. Problem je u tome što niko ne zna šta će se desiti onda kada se ispuni.



download - sve knjige:
Glen Duncan - sve knjige

Post je objavljen 04.02.2014. u 21:57 sati.