Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

Naš poduzetnik A

Ovdje ćemo prikazati svu kompliciranost jednog poduzetničkog pothvata i probleme s kojima se poduzetnik sreće tijekom svog pothvata.
Našeg poduzetnika nazvat ćemo poduzetnik A
Poduzetnik A prvo odluči koju robu će prodavati. Nakon toga ide u Kinu nabaviti robu. To je prva faza i zahtjeva ozbiljno planiranje i pripremu. Treba razmisliti koju robu kupiti, naći odgovarajućeg prodavača i srediti transport robe.
Kada je odabrao robu i sredio transport naš poduzetnik A ide u drugu fazu a to je uvoz robe u Hrvatsku. Glavno pitanje ove važne faze je kako izbjeći plaćanje carine ili kako platiti što manju carinu. Ovo je jako važno kako bi se stekla prednost nad konkurencijom koja pokušava uraditi slične stvari. Također zahvat traži određeno novčano ulaganje i poznavanje pravih ljudi. Nakon što je naš poduzetnik A više ili manje uspješno uvezao robu ( čitaj platio ili ne platio carinu) dolazi do treće faze svog poduzetničkog pothvata a to je naravno prodaja robe.
E sad smo već stigli do treće i najvažnije faze našeg poduzetnika A. U ovoj fazi najvažnije je izbjeći plaćanje poreza a to se radi tako da se roba prodaje na crno bez izdavanja računa.
No kako je naš poduzetnik savjesna i odgovorna osoba, on razumije da poduzetništvo nema smisla ako od tog na dobitku nije cijela zajednica. Da bi se odužio zajednici on daje oglas kako traži desetak obrazovani i visoko motiviranih zaposlenika na poslovima terenske prodaje robe od vrata do vrata. Na taj način u kriznim vremenima osigurava egzistenciju nekoliko obitelji. Naravno nakon preprodaje robe poduzetnik opet odlazi u kinu i ponavlja postupak
U slučaju da bude uhvaćen radi neplaćanja poreza ili muljanja na carini poduzetnik onda odlazi u stečaj, ali budući da razumije važnost poduzetništva za širu društvenu zajednicu on ponovo otvara firmu s drugim imenom ili na drugog vlasnika te ponavlja navedeni postupak.


Post je objavljen 02.02.2014. u 17:58 sati.