Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Asocijacija

Čitam, slušam, gledam ovijeh dana u tiskovinama (zašto ne novinama kad se kaže „istraživačko novinarstvo“), na radiovalovima i hrvatskoj dalekovidnici o događajima u trenutačnoj nam vladi.

Prvi potpredsjednik, uzdanica Premijera, na produljenom godišnjem odmoru u Istri. Njegova krvnica V.P. se nekako izgubila, ne vidim je i ne čujem baš često nakon izvršene egzekucije. Vjerojatno po terenu skuplja preostale članove stranke. Barem one koji ne bježe od nje ko vrag od tamjana.

Ministar gospodarstva, izvjesni I.V., nakon bombastične izjave da će 'Hrvatska biti mala Norveška' sad kad su nekakvi 'spektar'-kovci (valjda imaju spektar metoda za obmanjivane naivnih vlada pa zato ime 'Spektar) otkrili neizmjerne količine plina i nafte u našem plavom Jadranu koje samo čekaju da budu izvađene (pa da Jadran posljedično postane crn), također se sakrio u mišju rupu otkako su počele priče o mutnim poslovima dotičnog 'Spektra'.

Ministar zdravlja/zdravstva (nikako da zapamtim što je točno) pao u nemilost Nj.V.Z.M. i nad glavom mu visi Damoklov mač smjene. Za vratom mu puše glavnokomandujući u HZZO sa đavolskim osmjehom na licu: „Gotov si moj ministre!“ Unatoč tome što se ministar uspio na mjesec dana riješiti glavnog neprijatelja i oponenta, 'poslovnog' I.B., kojeg su poslali na kraći odmor u poznato lječilište Remetinec.

Zatim se, da li na sreću ili nesreću Premijerovu, pojavio izvjesni B.Š. na mjestu pomoćnika Ministra od love s nekakvim povlaštenim kreditom zajedno sa (sveprisutnim) sukobom interesa koji se kod nas, od kako smo dobili svoju državu, ponavlja kao mantra. No spomenuti ministar ga brani (kao što je svojevremeno Premijer držao štangu Prvom potpredsjedniku) i ne želi ga smijeniti.

Nj.V.Z.M. odlučio je biti principijelan i zadržati visoko postavljenu letvicu moralnosti u svojoj stranci (podignutu na tu visinu još za vrijeme bivše ministrice M.H.) i traži da spomenuti korisnik povoljnog kredita odstupi. Usput daje na znanje da ni s Ministrom od love nije više na 'Ti' i da se nada da će i on razmisliti treba li ostati na trenutačnom mu radnom mjestu. Ministar popušta, pomoćnik navodno ne želi odstupiti, pa će to Premijeru možebitno biti valjani razlog da jednim udarcem ubije dvije muhe. Sve u ime visoko postavljene letvice.

Obzirom na debakl prodaje HŽ Cargo rumunjskom tajkunu vlasniku Grampet grupe, nastao zbog slanja dotičnog u rumunjsko ljetovalište zbog nekakvih 'sitnih' marifetluka glede novčanih tokova kroz njegovu firmu, ne bi me iznenadilo da i ministar zadužen po tom pitanju S.H.D. dođe na red. Jer, uvjeren sam, Premijer je ulaskom u igru rumunjskog tajkuna mislio da je slučaj HŽ Cargo riješen - fertig. A jest vraga! Sad će morati tražiti novog 'mladoženju' a slobodnih 'mladoženja', i to još pri parama a da su pošteni za mladu kakva je HŽ Cargo, teško će se naći. I tko je kriv? Zna se, ministar, za kojeg oporba već traži da podnese ostavku. Nije valjda Nj.V.Z.M. To nije njegov posao.
Njegov je da drži visoko letvicu!

I tako malo pomalo otpadaju s Premijerovog stabla trule i 'trule' jabuke (tko je slijedeći, možebitno na proljeće kad se počnu buniti seljaci, T.J.) kao da je pred vratima jesen a ne proljeće i postavlja se pitanje tko će na kraju ostati. I onda se sjetih odgovora! Evo ga na slici.



Post je objavljen 01.02.2014. u 14:47 sati.