Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Najbrži električni automobil na svijetu proizvodi se u jednoj maloj zemlji...

Članak pod ovim naslovom objavljen je na blogu "Ekološka ekonomija" . Prenosimo nekoliko pasusa.

Znate li gdje se proizvodi najbrži električni automobil na svijetu?, pita gledaoce reporter CNN-a u prilogu "The world's fastest electric sports car". U SAD? U Japanu? Ne - u Hrvatskoj.

Mate Rimac

CNN je prvi put objavio reportažu o Mati Rimcu i njegovom modelu "Concept One" u rujnu 2012.. Kako kaže jedan komentator, prema ovome najbolji model na tržištu, Tesla Model S, izgleda kao sirotinja. (Autor apsolutno najboljeg električnog automobila na tržištu je iz Hercegovina, najbolji komercijalni je imenovan po Ličaninu.) U novoj reportaži, emitiranoj u četvrtak 16. siječnja, saznajemo da 25-godišnji Metju radi na šestoj verziji svoga modela. Nije još na tržištu, ali radi se o samoj špici tehnološkog razvoja.

(...)

Za hrvatske prilike, vrlo je indikativan naslov intervjua objavljeno u veljači prošle godine: Zašto Mate Rimac nije postao dio zlatne mladeži?. Fakat, tata mu bogataš, a on umjesto da se opija, vozi skupe aute i ubija ljude, proizvodi skupe aute i prodaje ih - luda li čovjeka! :-(

(...)


Ako vas zanimaju novosti o automobilima koji koriste razna "alternativna" goriva (električni, hibridni, sa gorivim ćelijama idr.), ovo je stranica koja svakodnevno donosi obilje materijala:Green Car Reports

Osam jednostavnih stvari koje bi svatko trebao znati o električnim automobilima

(...)

Tvrtka za savjetovanje o globalnom tržištu "Navigant Research" objavila je predviđanja tržišnih kretanja za industriju električnih automobila do kraja 2014.. Za razliku od njihovih komercijalnih izvještaja, ovaj možete pročitati besplatno. Predviđaju dalji brz rast tržišta i niz utjecaja. Objavili su pak i predviđanje razvoja do 2022.: Electric Vehicle Market Forecasts. Predviđaju da će te godine cestama u svijetu voziti 35 milijuna električnih automobila, uključujući hibride. Uz visoke cijene nafte, gledajući uštede tijekom životnoga vijeka, električna vozila su već danas ekonomski kompetetivna vozilima s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem. (Cjeloviti izvještaj možete pročitati uz skromnu cijenu od 3.200 USD.)

(...)

Post je objavljen 18.01.2014. u 10:12 sati.