Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DJELATNICI DRŽAVNOG INSPEKTORATA RASPOREĐENI PO MINISTARSTVIMA

INSPEKTORIMA VEĆI OBIM POSLOVA

U informaciji iz ureda glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede od 2. siječnja piše da je prestankom rada Državnog inspektorata s 1. siječnjem 2014. godine, Ministarstvo poljoprivrede preuzelo u okviru svog djelokruga, poslove na području inspekcija u poljoprivredi i kvaliteti hrane. Građani u skladu s potrebom svoje zahtjeve mogu uputiti na e-mail office@mps.hr ili i na broj telefona 01/ 6106 617.

Ali u obavijesti iz Ministarastva poljoprivrede od 7. siječnja koju objavljem konkretne su informacije o vrstama nadležnosti inspektora iz Državnog inspektorata, područjima na kojima rade, te adresama i brojevima telefona na koje ih se može kontaktirati.
Image and video hosting by TinyPic


Promjena je nastala prema ZAKONU O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O USTROJSTVU I DJELOKRUGU MINISTARSTAVA I DRUGIH SREDIŠNJIH TIJELA DRŽAVNE UPRAVE Narodne novine br.148 /2013.
Zakon o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave (»Narodne novine«, br. 150/11., 22/12., 39/13. i 125/13.) već ima nekoliko izmjea poslove fitosanitarne i granične veterinarske inspekcije, inspekcijske poslove u poljoprivredi, ribna a ova iz NN 148/2013 je posljednja za sada. Za ministarstvo poljoprivrede meritoran je članak 5.

Članak 5.
U članku 16. stavak 10. mijenja se i glasi:
»Ministarstvo obavljarstvu, veterinarstvu te, u skladu s posebnim propisom o hrani, inspekcijske poslove koji se odnose na zdravstvenu ispravnost i higijenu / sigurnost hrane i hrane za životinje, standarde kvalitete, posebne oznake kvalitete hrane i hrane za životinje, označavanje, reklamiranje i prezentiranje odnosno informiranje potrošača o hrani, ekološku proizvodnju te GM hranu i hranu za životinje.«.






Image and video hosting by TinyPic
Margareta Zouhar Zec , novinarka, autorica bloga o poljoprivredi Agropolitika







Post je objavljen 08.01.2014. u 11:09 sati.