Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Ministre, kaj god!



Moj klinac ima dobru foru koju mi prodaje svaki puta kad ga u nečemu odbijem, ako sam nešto ljuta na njega i slično.... Kaže. „Ti si takva prema meni zato što sam crnac.“ Tu foru mi je prodao milion puta, ali ja se još uvijek svaki put nasmijem.... ta šala se naprosto ne može potrošiti.

Naravno... nije svejedno kada se ta rečenica izgovara, tko to i kome čini.
Jučer sam pročitala nešto slično od ministra Jovanovića, ali nisam se nasmijala... jer se i nije radilo o šali.
Ministra Jovanovića je gospodin Gabrić kritizirao kao lošeg ministra, a ovaj u neformalnoj komunikaciji na FB-u branio da je Gabrić prema njemu takav zbog nacionalizma i da ga proziva po nacionalnoj osnovi.
Gospodin Gabrić ga je svojim odgovorom naprosto pomeo.... kao kakvog šmrkavca. Uživala sam čitati taj
odgovor.

Svojim komentarom ministar Jovanović je uvrijedio gospodina Gabrića jer mu podvaljuje nacionalizam, a kojega nema ni u tragovima i vrijeđa cijelu javnost jer opet od nas pravi idiote i pokušava nam utrpati ovakvo suludo objašnjenje, a sve da bi prikrio svoje političko djelovanje kojim većina građana nije zadovoljna.
To je stara i otrcana fora, ali koju još uvijek neki iz navike koriste.... najlakše je Hrvata u Hrvatskoj optužiti za nacionalnu netrpeljivost ako ga želimo ušutkati. I kad tako nešto koristi u obračunu s HDZ-ovcima teško je to uopće komentirati..... ali sada se ministar zbilja previše zaigrao... pa više i ne pazi kada, čime i na koga puca.

Svi moramo imati kratak fitilj kada je bilo koja vrsta diskriminacije u pitanju, ali isto tako moramo znati prepoznati kad se netko pokušava u ulozi žrtve diskriminacije sakriti i prodati nam priče koje nisu istinite. I mi bi sada doista trebali svi zaplakati vjerujući da je ministar Jovanović ugrožen u ovoj državi po nacionalnoj osnovi i zanemariti činjenicu da su zbog njegovih činjenja i nečinjenja toliki ljudi ostali bez nekih prava, dok su im druga umanjena.

Ministre Jovanoviću, ne zanima nas vaša nacionalnost.... jer da nam je to važno vi danas ne bi sjedili na toj funkciji na kojoj sjedite.... ali vam isto tako ta nacionalnost ne može biti paravan iza kojeg ćete se skrivati svaki puta kada vam netko iz naroda postavi škakljivo pitanje - kao nadležnom ministru.

Bravo, gospodine Gabriću! Tako se to radi!




Post je objavljen 06.01.2014. u 10:20 sati.