Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Bogati siromasi...

...ili siromašni bogataši.
A jesam se raspisao ovaj mjesec...ovo mi je osmi post,najvjerovatnije zadnji ovaj mjesec...a bogme i u ovoj nesretnoj godini trinaestoj..
Kako me zapalo dežurstvo baš u sve dane blagdanje ovaj mjesec,tako da "visim" na blogu pa pišem i čitam na mom tabletu koji mi je ovim slučajem prozor u svijet...sa širom otvorenim škurima..
U isčekivanju tzv.najluđe noći uhvaćen u premišljanju vlastitog stanja glede naslova ovog teksta neznajuć ni sam koja bi strana prevagnula?
Naime,općenito gledajuć ispade da sam bogat,a nisam bogataš..imam obitelj na okupu,zdravu koliko to mogu realno procijeniti...imam/o posao...kakav je takav je al ga imamo,plaća zasad redovita..da je mala naspram troškova...mala je...od nas troje s primanjima(četvrti je samo potrošač)..nitko nije dobio božićnicu...već četvrtu godinu za redom.
Ima se auto što nije luksuz već sušta potreba,on je i jedan od većih potrošača u kući
...gorivo,gume,registracija,održavanje...tko ga ima zna, još kad prevali 12 godinu...sa 190 tisuća i ohohoj kilometara..veselju nikad kraja!
Potom mobiteli...da svatko ima svoj ne morate pogađat,mislim da u nekoj kutiji stoje i rezervni (čitaj stari) aparati kojima je istekla ili pretplata ili baterija..pa čekaju deponiranje i adekvatno zbrinjavanje!Moja malenkost imaše dva..al ih objedinih u jedan u jeftin duplisimkard..da ne vucaram dva ko zadnji seljo..jedan je privatni a drugi tzv.službeni za šefa i stanicu..naughty
Dobro..ovo je ugrubo što imam a vjerujem da bi se u ovom prosjeku mnogi od vas našli uz naravno one iznad prosjeka pa bi s tog stanovišta ispalo da sam ubogi jado...jer eto nemam novi auto,nemam velika primanja,nemam led tv kroz cijeli dnevni boravak,nemam čak ni centralno grijanje,ne idem nit si mogu priuštit skijanja po mondenim skijalištima,ljetovalištima,kruzeirima..da o bankovnim računima ne govorim...jer se crvene...ko rajčice pred berbu!

Sve navedeno vrijedi do nove godine...potom slijedi obrat...i to kakav,ni svemirska stanica Mir nemore napavit takav manevarski zaokret!

Okomih se ovdje uglavnom na materijalna bogatstva znajuć zapravo da bogatstvo proizlazi iz savjesti svakog pojedinca,jer zapravo je najbogatiji onaj koji ništa nema..i taj svoje bogatstvo može nosit po svuda bez bojazni da će biti orobljen, dok onaj koji puno..ili pak previše ima, taj imetak mora čuvati zidom,žicom,kamerama,zaštitarima i osobnim čuvarima...i neznam je li u svom bogatstvu sretan..

Sreća je lijepa samo dok se čeka...a bogatstvo je sreća kad dočekate novi dan i imate nekog tko vas voli..
...ako nemate...ne očajavajte,sutra je novi dan i nova prilika za ostvariti san!
Do čitanja..i..
SRETNA VAM NOVA...!

Post je objavljen 29.12.2013. u 19:37 sati.