Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

LIVADA

Bila jedna livada. Bogom dana livada, baš kakva treba biti, sa svim blagodatima da bi njeno stado bilo sito, napito,
zbrinuto, ponosno i dostojanstveno. Baš savršena livada,
Na njoj pasle krave (na zelenijoj, bujnijoj, sočnijoj strani) i kravice (one su pasle što su imale i što je i ako je išta preostalo). Svete krave i obične domaće kravice, poznatije kao kravice muzare.
Svete krave, dobro uhranjene, nisu imale potrebu išta raditi, nego su po cijele dane mukale samo gluposti i smišljale načine kako još više otežati život običnih kravica te im oteti njihov dio livade.Obične kravice su živjele svoj obični život, brinule se o potomstvu, o precima, o svom djeliću livade, a svete krave su ih nemilosrdno muzle.
Nisu ih ništa pitali osim kad su trebali njihovo mu ili mu-mu da bi bile samoproglašene svete krave bar na četiri godine.
Jednog dana jedna od svetih krava, snagom svoje nedodirljive svetosti donese presudu ( i to se odmah ukleše u kamen kako i priliči svim Bogovima): GURANJE PRSTA U ŠUPAK JE RUKOVANJE. To se odmah prihvati kao sveto uobičajeno pravo ( jer obična kravica nije mogla tu ništa promjeniti) i svete krave se dogovoriše da sve obične kravice ubuduće tako pozdravljaju- svima im gurnuše budžet u stražnjicu. Tako riješiše i problem globalnog zatopljavanja, jer se zna da su za to krive kravice ( one obične). S budžetom u guzici, kravice više nisu imale potrebu jesti, sexati se, vršiti bilo kakvu nuždu, niti puštati vjetrove, a bogme niti mukati. Nisu joj bile potrebne niti zdravstvene usluge pa je još jedna sveta krava došla na svoje - dobra kravica, mrtva kravica.
I tako su svete krave praveći se da iz nereda prave red, ustvari pravile KAOS. Kaos koji dovodi kod svih svetih krava do kravljeg ludila jer su zaboravile tri osnovne stvari:
- da su dio istog stada koje ih je dovelo do njihove svetosti i koje ih hrani
- da nakon četiri godine na njihovo mjesto dolaze neke druge svete krave, a one će završiti ili kao obične kravice ili u bivšesvetomkravljam paklu zvanom Remetinec
- da i obične kravice muzare imaju rogove

Livada, savršena kakva jest bit će i dalje na istom mjestu, ali neće biti više običnih kravica, kravica muzara, a bez njih nema ni svetih krava, MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Post je objavljen 06.12.2013. u 17:24 sati.