Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Kruške i jabuke (još malo o istoj temi)

Jedan od najzastupljenijih argumenata opcije "Za" odnosi se na usvajanje djece od strane homoseksualnih parova, tj. oni idu na referendum spriječiti da se to dogodi. Na što ja redovno ispalim na živce.

Referendum koji će se dogoditi za koji dan NE REGULIRA problematiku usvajanja djece. On je pokrenut da bi definirao POJAM BRAKA kao zajednice žene i muškarca u Ustavu Republike Hrvatske.

Čemu onda tolika buka? Kako je već podosta puta napisano, definicija pojma braka jest tek prvi korak inicijatora referenduma k provedbi ostalih njihovih ciljeva i služi zapravo učvršćenju njihove pozicije u svrhu daljnjeg djelovanja. Mahom diskriminirajućeg, ne samo za homoseksualne građane RH.

Oni koji dišu liberalnije u tome su prepoznali opasnost za razvoj ljudskih prava i sloboda u Hrvatskoj, ali i za već donešene zakone koji jamče razna prava njezinim državljanima.

Cijela pompa oko usvajanja djece od strane "pedera" zapravo je potpuno suvišna jer do toga neće ni doći. U onom trenutku kada to dođe na dnevni red, vjerujem da će i pola liberala biti protiv toga.

Zašto tako razmišljam?

Iz svog dosadašnjeg informiranja o toj temi (razni usput pročitani članci, pa i razgovori s homoseksualcima koje sam upoznao na internetu ili u stvarnom životu) stekao sam mišljenje da su homoseksualne veze već po defaultu previše nestabilne i kratkotrajne da bi djeci u odrastanju pružile potrebnu stabilnost i mir.
Da ne bih zaglavio u predrasudama, danas sam još jednom pretresao internet uzduž i poprijeko u potrazi za informacijama.


Među različitim podatcima, često prenapuhanim (i vani ima dosta "lova na vještice" koji se služi nevjerojatnim izmišljotinama po kojima homoseksualac promijeni 500, pa i 1000 seksualnih partnera tijekom života), pronašao sam i rezultate nekih istraživanja koja su provele različite LGBT organizacije ili publikacije. Jedan od tih rezultata je priloženi grafikon, a drugi kaže da "duže" veze među istospolnim partnerima traju nekih 5 do 7 godina, a iznimno su rijetke one koje prežive 10 godina (izvor: http://buddybuddy.com/survey.html). Podatci su starijeg datuma, no ne vjerujem da se životni stil LGBT populacije bitnije promijenio.

Ako ćemo vjerovati tim podatcima, gay&lesbian parovi već su u startu nepovoljnija opcija za odrastanje djece. I stoga nisam za usvajanje djece od strane homoseksualnih parova. Vjerujem da će i mnogi drugi s liberalne strane razmišljati isto.

Ukoliko se dogodi da politika i progura sporno usvajanje djece, uvijek im se može potjerati još jedan referendum, sad smo svi svjesni te mogućnosti.

Dakle, usvajanje djece nije nikakva opasnost u ovoj priči. Opasnost je mogućnost ničim opravdane diskriminacije homoseksualaca u Hrvatskoj, stoga se na ovom referendumu izjašnjavam čvrsto PROTIV.

Svaki građanin Republike Hrvatske, bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju treba imati jednako pravo na svoje mišljenje, stav, slobodno kretanje i izražavanje, posao, zaštitu institucija, pravno reguliran zajednički život sa svojim partnerom, itd.

Ovo je sve od mene na ovu temu, barem što se postova tiče. U nedjelju se uhvatite kemijske olovke i zaokružite opciju koju vaša savjest odobrava.

Živjeli.

Post je objavljen 27.11.2013. u 17:09 sati.