Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/branitelj

Marketing

U ime obitelji

Prilog za ustavnost referendumskog pitanja 'U ime obitelji'
Ili pismo Ustavnom sudu

Po čemu je pravo manjine nadređeno pravu većine, ako ta manjina sadržajno nije ni u čemu uskraćena u konzumaciji svojih prava, svog načina života, svoga svjetonazora. Osim možda da remeti tradicijski red stvari iz čistog inata, te da potpuno poništi ono što još uvijek poznajemo pod pojmom obitelji.

Možda neke tradicije ne moraju uvijek biti ispravne i za svakoga pravedne, možda čak suprotno, ali u ovom slučaju, vratimo se na počelo. Neki pojmovi, stvari, ne trebaju svoje dokazivanje i nisu izvedeni iz nečeg drugog: muško, žensko, dijete, otac, majka, obitelj, su samorazumljivi pojmovi po sebi i u bitku su svega, svrha su i cilj, a ne sredstvo.

Iz ovih razloga, možda bi i pojam obitelji trebalo zaštiti kroz ustav i definirati prema gornjim navodima, te pravno formulirati što to jest, bez obzira na one što će mnogi reći da to nije potrebno, jer se to podrazumijeva. Ništa se ne podrazumijeva, nisam siguran da nam 12 nije već odzvonilo.

I zato, učeni ljudi, dali mudri i umni: Odredite se prema ovom pitanju, nikome ništa ne dugujete, posebno ne ovome nezahvalnome narodu, odredite se prema svojoj savjesti, sebi i njoj sve dugujete. Vaša savjest je uvijek sa vama. Ona će vas propitivati do zadnjeg vašeg daha.


Post je objavljen 22.11.2013. u 16:48 sati.