Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Jesenska (po)slastica - muffini s čokoladom i kestenima

Dragi moji, već se dugo nismo bavili klopom, pa evo jednog pravog jesenskog recepta - muffini s čokoladom i kestenima.


Potrebno vam je:

100 g čokolade
100 g maslaca
250 g kesten pirea
2 jaja
75 g šećera u prahu
125 g oštrog brašna
2 žličice praška za pecivo
12 kockica čokolade


Priprema:

1. Rastopite maslac i čokoladu, pa ih stavite sa strane da se malo ohlade. Kalup za muffine obložite papirnatim čašicama ili premažite maslacem.



2. Rastopljenu čokoladu presipajte u veću posudu i u nju umiksajte kesten pire, a zatim dodajte jaja i šećer.



3. Kad smjesa postane glatka, dodajte joj brašno i prašak za pecivo te još jednom dobro izmiksajte.

4. Kalupe za muffine napunite do polovice smjesom te na svaki muffin stavite kockicu čokolade.



5. Preostalom smjesom napunite kalup do kraja.



6. Pecite dvadeset minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Kad muffini budu gotovi, stavite ih na rešetku da se ohlade.



7. Kad se ohlade, po želji ih prelijte čokoladnim preljevom (100 g čokolade otopite s 33 g maslaca i kad je smjesa već gotovo sasvim stopljena dodajte žlicu suncokretovog ulja za sjaj).

I to je to. Uživajte!






Kao i većina kolača s kestenima, i ovi su muffini mrvicu suhi i zato su idealni uz čaj, kavu ili šalicu kuhanog vina. yes Dobri su topli, a dobri su i dan-dva kasnije, kad se ohlade. Mlađa nasljednica ih obožava, pa ih jede u školi za užinu. Zna dijete što je dobro. Starija pak kaže da u njima, citiram, ima previše čokolade. nono



Čitajte, komentirajte, podijelite s prijateljima... Klik... Lajk!



Post je objavljen 11.11.2013. u 21:34 sati.