Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

SVI SVETI, Palma 1. studenog 2002.



Blagdan je ovo druženja. Svih živih. Svih koji su ikad život primili. Život ima svoj početak, a kraja nema. Život je žilaviji od svega. Nikad nam se ne oduzima, već samo mijenja. Blagdan je ovo života. Sjećamo se danas Adama i Eve, stanovnika Mezopotamije, Grčke, Rima… svih živih i pokojnih do današnjeg dana.
«Eno velika mnoštva, što ga nitko ne mogaše izbrojiti, iz svakog naroda i plemena i puka i jezika! Stoje pred prijestoljem i pred Jaganjcem, odjeveni u bijele haljine, palme im u rukama» (Otk 7,9)
Blagdan je ovo koji nas potiče da živnemo. Da postanemo svjesni, samim tima što živimo u sebi nosimo sve živo. Što smo toga svjesniji življi smo. Svi žive u nama i mi živimo u njima. Karika smo u lancu života. Život smo primili od drugih, i prenijeti nam ga je drugima.
Zahvaljujemo Bogu za druge, sve koji su utkani u naš život. I za to što smo mogli biti dio te rijeke života. Ono što život oživljava, i što smo od drugih kao najvrjednije primili jest vjera, nada i ljubav. To je sveza našeg zajedništva.
Blagdan je ovo kad zavirujemo u vječnost. Ugledavamo lice Božje u licima sviju koji su ostali neodjeljeni od njega. Danas budimo svijest da su s nama koji pred nama otiđoše. … «Prezente!»
«Neće svaki koji govori: 'Gospodine, Gospodine ući u kraljevstvo nebesko'». Blaženstva su put kako tamo prispjeti već sada. I biti u zajednici svih živih, svih svetih. Krštenjem smo stupili u tu zajednicu svih svetih, a euharistijom ga jačamo i obnavljamo.
..\Arhiv\OSIJEK\EMISIJE\Smrt-sr.doc
C\6c Blazenstva Lk 6, 17.20-26.doc

Post je objavljen 01.11.2013. u 07:45 sati.